27 mars 2012

Kulturafton ikväll

Ikväll den 27 mars kl. 18.30 är det dags för en ny kulturafton vid Mönsterås hembygdsgård ( i den nybyggda Häradssalongen). Temat denna gång blir "Det Mönsterås som försvann - arbetsplatser".

Det blir en genomgång av vad man har sysselsatt sig med i Mönsterås från 1500-talet och fram till 1970-talet. Den här gången blir det integrerat föredrag med bildvisning (117 bilder på arbetsplatser, miljöer, hamnen m.m). Dessutom visas en 15 minuters lång film från tändsticksfabriken "Spetan" tagen 1966. Jag skulle tro att vi håller på ca 1,5 timme.

Entré: 30 kr och då ingår fika i pausen. Kom i god tid då salen bara tar 50 personer. Arrangörer: Stranda hembygdsförening och Studieförbundet vuxenskolan.

4 kommentarer:

D S Ernst sa...

Hej!
Som alltid finns det annat att göra, så det blev inte av att ta sig till Ditt föredrag! Skulle varit intressant att se det hela! Filmen från tändsticksfabriken är väl den Du nämner tidigare, och som Din fader Kurt har en roll i?
Har Du möjlighet att genom honom ta reda på vad "mannen mitt emot honom" heter?

Hälsningar!
D S Ernst.

Jonny sa...

Ja, det är den filmen. Jag har visat filmen för min far, men namnen har tyvärr fallit bort för honom. Ska fråga igen vid tillfälle, för minnet kan ju skifta lite.

D S Ernst sa...

Tack, Jonny!
Ja, Du fick ju inte min fråga INNAN Du höll gårdagens föredrag, annars kanske det fanns någon i publiken som visste det ; gissningsvis blir det flera gånger Du visar filmen, och dååååå....!

Hälsning!
D S Ernst

Jonny sa...

Jo, men det ska vi väl kunna ordna. Kanske kyrkans herrklubb vill ha filmvisning någon gång.