4 mars 2012

Mitt livs första handbollsmatch - såg Mönsteråsherrarna vinna

En sport i min smak
Låt mig säga det direkt – det här var min första handbollsmatch någonsin live, och handboll visade sig ju vara en sport helt i min smak. Ju mer hemmalaget knuffade, slet i tröjorna eller tog till mer eller mindre onämnbara tjuvknep, desto högre jublade publiken. Ah, det där var synnerligen intressant. Fotboll framstår i sammanhanget som en riktig gentlemannasport.

Matchen spelades mellan Mönsterås HK, på tredje plats i tabellen och Cyrus HK, trea från slutet. Höstens match vann Cyrus.
Tafatt och slarvigt i inledningen
Mönsteråsherrarna hade uppenbarligen svårt att hantera Mönsteråsbloggens plötsliga och chockartade uppenbarelse på läktarplats. För Cyrus tog kommandot och ryckte till en tidig ledning på bortåt fem mål. Mönsterås agerade tafatt bakåt och slarvigt framåt utan kreativitet, samtidigt som Cyrus målvakt spelade suveränt.

Mönsterås vände
Mönsterås ledare tog en timeout efter 17 minuter och det var nog av nöden. Efter 20 minuter hade Mönsterås spelat upp sig och när lagmaskinen väl gått igång visade det sig att man var det bättre laget. Plötsligt började man täppa till effektivt bakåt (ju fler frikast desto bättre kan man väl säga) och kombinationerna framåt började fungera, samtidigt som spelarna vågade mer. När halvtidssignalen ljöd hade Mönsterås vänt och ledde med 15-14.

Klar seger till slut
I andra halvlek var Mönsterås det klart bästa laget. Målvakten började rädda bollar och kantspelet kom också igång. Slutresultatet blev 32-27 till Mönsterås. Bäst i Mönsterås var nr 2 (Simon Toresson enligt laguppställningen) och kantspelaren nr 16 (Mikael Lindqvist enligt laguppställningen). Noterbart var att vissa spelare sprang ut och bytte ibland, medan nr 2 spelade hela tiden.
Publiken får också berömmas då den allt som oftast applåderade och försökte få igång hemmalaget.
Tyvärr har min kamera gått sönder, så jag hade bara mobilen att tillgå. Därför blev det usla foton.
Parkskolans gympahall - hualigen!





Skenet bedrar då det här är paus. Läktarna var nästan fullsatta.

4 kommentarer:

Christina Englund sa...

Kul med ett piggt handbollsreferat bland all fotboll!

Anonym sa...

jo du handboll är en rätt så tuff sport och intressant,tror nog att hanboll kommer att bli ett mera vanligt inslag här hos dej nu,kul isf för fotbollsintresserad kan jag inte säga att jag är,dessutom kommer din blogg rikta sig till flera här ute i cajbern....
//Thommy Johansson

Jonny sa...

Jag hade nog förväntat mig en liten tapper skara på omkring 15 personer på läktarna, men det var ju nästan fullsatt. Det imponerade på mig. Dessutom var publiken väldigt engagerad. Så det var en rolig upplevelse.

Anders sa...

Mycket kul att du uppmärksammar handbollen i Mönsterås. MHK's herr-och damlag är i dagsläget de absolut två bästa seniorlagen i kommunen inkluderat alla lag oavsett idrott. Handboll är hårt, tufft, tekniskt och kul att se på!