4 mars 2012

Mönsterås caféliv

Det fanns en tid när folk gick på caféer för att umgås eller bara sitta bort en stund. Och man gick dit ofta. Kvällsöppna caféer med eller utan jukebox. Dessutom var priserna på en nivå som gjorde det möjligt att gå ganska ofta. Man kan nog i vissa avseenden talaom en cafékultur.

Idag har cafébesök mer blivit en udda upplevelse, som man pga priserna, bara kan unna sig ibland vid vissa specifika tillfällen. Och den som vill gå på ett klassiskt centrumcafé en söndag i Mönsterås lär bli besviken. Stängt!

Det är ju inte så värst många år sedan det fanns ett flertal caféer i Mönsterås - Nelssons, Borgs, Thegerströms, Anna Nilssons, Jennys, Munken, Karlsberg, Domusfiket och ett par på Sjögatan. Idag finns väl bara Nelssons och Lilla Bageriet kvar, ja kanske Spelcaféet också om man nu vill räkna det som café - låt vara att de är väldigt trivsamma.

2 kommentarer:

Anonym sa...

På femtiontalet var nog Lundgrens det mest populära. En mysgubbe med hjärtat på rätta stället och en hustru med dito förestod lokalen i anslutning till dåvarande polishuset på Storgatan.

Jonny sa...

Tack för kommentar! Lundgrens är det som vissa kallade Jennys. Det benämndes väl olika under olika epoker kan jag tänka mig.