23 april 2012

Hemmapremiär för GIF – Försnack och tips inför omgång 2 i division 5 östra

Andra omgången
Man hinner inte njuta särskilt länge av premiärsegern. Redan på onsdag startar andra omgången med match mellan Mönsterås GIF och Norrhults BK, för att sedan fortsätta med de andra fighterna torsdag till lördag.

GIF mot Norrhult


Mönsterås GIF vann sin premiär mot Braås med 3-1 efter en fin första halvlek och en riktig kämpainsats i andra. Och kan man kombinera spelet i första med inställningen man uppvisade så kan det bli riktigt bra mot Norrhult.
GIF:s insats mot Braås var som sagt gedigen och några premiärnerver såg i alla fall inte jag. Ska man ändå notera något som kan förbättras så är det att man sjönk ihop ganska mycket periodvis så att mittfältet, som man brukar säga, hamnade i knäet på backlinjen vilket skapade en del tomma ytor på mittfältet och för långa avstånd till forwards. Samtidigt är det förstås bra att mittfältet bidrar defensivt och inte lämnar backarna i sticket, vilket hade blivit förödande mot Braås, men i bästa fall kan det ske lite högre upp på planen, så att vi slipper höra ramverket klinga på onsdag. Alla lag är inte så ineffektiva som Braås. Norrhult har flera duktiga målgörare som ligger på omkring 15 mål per säsong. Så jag hoppas att GIF lyckas hålla spelet mer uppe än andra halvleken i lördags.

Tyvärr har GIF lite för många skador för att vara så tidigt på säsongen. Förhoppningsvis får GIF snart tillbaka både Idris och Joel. De är för bra för att undvara allt för många matcher, men de ska förstås inte spela skadade eftersom hela säsongen då kan bli förstörd. Nu klev ju andra fram i lördags och GIF visade sin styrka som kollektiv, men helt klart är att Idris behövs som bollhållare och kreatör på mitten. Och Joel har ju levererat hela försäsongen framåt. Annars hoppas jag att Martin Johansson får förnyat förtroende som mittback. Han brukar ju annars spela ytterback, men jag tyckte han klarade sig bra i lördags.
Norrhult förlorade sin premiär med 0-1 mot Stjärnan, men ska enligt uppgift ha varit det något bättre laget under första halvlek. Norrhult har ju dessutom gjort en bra försäsong och har flera bra målskyttar som det gäller att inte ge en meter. Så det gäller för GIF att vara på alerten. Den saken är klar. Men med rätt inställning igen på onsdag så blir det tre nya sköna poäng.

Tips omgång 2
Första omgången är som sagt inte helt färdigspelad, men gissade jag rätt i den ospelade matchen, så får jag 4 rätt av 6. Det var mina oavgjorda tips som sprack. Å andra sidan måste man våga chansa lite. Sitter de oavgjorda så ökar chanserna att vinna. Enkla tips och 6 rätt varje vecka ligger inte för mig.

Onsdag
Mönsterås GoIF – Norrhults BK 2-1
Med samma inställning och friska spel som senast tror jag hemmastarka GIF vinner.

Torsdag
Långemåla IF – Holsby SK 2-2
Lagen möttes under försäsongen och då vann Långemåla med 4-2. Men Holsby är inne i en väldigt positiv period nu och jag tror det blir delad poäng. Oavgjort här kan dessutom betyda att GIF går upp i serieledning efter vinst i sin match.

Fredag
BB 2001 – Rödsle BK 1-0
BB 2001 fick inte spela sin premiär pga regnandet. Men Rödsle hemma bör inte vara någon omöjlig uppgift.

Målilla GoIF – Braås GoIF 1-3
Braås förlorade visserligen premiären mot Mönsterås och defensiven övertygade  inte. Men offensivt är man ganska bra, så här blir det seger.

IF Ariel – IF Hebe 2-1
Ariel vann borta i premiären och jag tror man är något bättre än Hebe. Dessutom har man hemmaplan.
Lördag

IF Stjärnan – Alseda/Ädelfors FF 2-0
Stjärnan lyckades också vinna premiären borta med en stark defensiv. Hemma bör man besegra Alseda/Ädelfors som förlorade kvällens match i Smålandscupen (Hyundai cup) mot Rödsle med 4-5 (4-4 efter full tid).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!
På Söndag kl 17.00 spelar damerna
Hemma på Ip mot Madesjö.
Kan nämligen stå annat i strandabladet

Mvh Damlaget ;)

Jonny sa...

Tack! Ska skriva ett särskilt inlägg inför damernas match torsdag eller fredag. Då kan jag ju nämna den rätta tiden.