4 april 2012

Lojt GIF besegrade Fliseryd

Ett sällsynt lojt GIF, för kvällen med en i det närmaste helt nykomponerad backlinje, besegrade ikväll Fliseryd i Smålandscupen med 2-1 efter mål av Joel och Idris (tror jag). Ingen spelare nådde upp till normal standard på långa vägar. Martin Johansson får godkänt (han sticker kanske iväg på för långa utflykter ibland, men kul att se lite attityd), men flera spelare ser obegripligt ringrostiga och ofokuserade ut. Så här får det givetvis inte se ut när seriespelet börjar. Fliseryd, som nyligen förnedrades av Rockneby med 12-1, spelade ikväll med själ och hjärta. Derby mot Mönsterås är förstås något extra, samtidigt som en bra match ikväll var viktigt för dem efter senaste utskåpningen.

Fanns det då någon liten ljusglimt som man kan haka upp de avslutande raderna på? Nja, bara att det var kul att se att Martin Johansson och Sammy fick spela. Låt vara att Sammy är långt ifrån storformen. Hoppas han hakar på träningarna nu och visar att han vill vara med. GIF behöver hans bollbegåvning.

Vad ska man annars säga om de stora segersiffror som har varit här och var i Smålandscupen i år. Rockneby slog som sagt Fliseryd med 12-1. Kåremo slog Älghult med 17-0. Nja, jag tycker ärligt talat inte att det ser särskilt snyggt ut. Har läst lite här och var och det är liksom klackarna i taket och imponerade rader över resultaten. Jag tycker det är lite osmakligt. Förmodligen för att jag inte är idrottsman och adrenalinstinn. Det finns ingen anledning att förnedra motståndarlag som man märker är underlägsna. Jag minns Ängös match mot GIF förra säsongen. Ängö ledde med 8-0 efter första halvlek. Matchen slutade 9-1. Det berodde delvis på att GIF spelade upp sig, men också på att Ängö slog av på tempot. De hade säkert kunnat gasa på upp till 15 mål, men som sagt, man behöver inte förnedra motståndarna och ge kämpande små landsortslag sämre självförtroende än de redan har.

Jag tog inga bilder ikväll. Men suveräne Tomas gjorde.

Inga kommentarer: