12 april 2012

Lokalpressens "experter" har sagt sitt

Lokalpressens fotbollsbilagor
Så har då lokalpressens fotbollsbilagor kommit - Nyheternas Avspark och OT:s Bollkallen. Och visst är det intressant läsning. I år får man dessutom ge extra plus då damfotbollen ges ett utrymme den tidigare inte fått. Ändå slås man av att de allt för ofta inte har satt sig in i varje serie. Tipsen är ibland helt huvudlösa. Låt mig ge några exempel från de serier som är aktuella för Mönsteråsbloggen.

Huvudlösa tips
Nyheterna tippar exempelvis att Målilla ska komma trea i div 5 östra. Hur tänkte man där? Alla som har satt sig in i Målillas situation vet ju att allt annat än nedflyttning är en stor framgång. Jo, förmodligen har man bara tittat på att Målilla spelade i fyran förra året. Vidare har man tippat Braås och Norrhult i botten. Varför? För att man inte kan något om lagen?

Nyheterna tippar vidare att Madesjö B ska komma åtta i div 3 östra (damer). Har man tittat på deras försäsong så finns det ingen anledning att tippa annat än en topp 3 placering, så vida man nu inte har spelat med många A-lagsspelare under försäsongen - spelare som nu istället fokuserar enbart på A-laget, men det tror jag inte.

OT har också några halsbrytande tips. I div 5 östra tippar man exempelvis Hebe som tvåa trots att laget förlorat Johan Nilsson, har en smal trupp och har gjort en ganska dålig försäsong. Holsby som har gjort en kanonöppning, och nyligen slog Hebe med 6-1, tippar man först på sjätte plats. Målilla som har fått storstryk i nästan varje match tippas sjua. Och så stackars Braås och Norrhult som slentrianmässigt tippas sist, bara för att man inte kan något om lagen.

I damerns div 3 östra så tippar man att Växjö FF ska komma tvåa - detta trots att laget gjort en mycket dålig försäsong och nyligen förlorade mot exempelvis Mönsteråsdamerna med 4-1.

Huvudlösa tips som sagt.

Låt oss nu jämföra mina tips för herrarna och damerna med lokalpressens:

Div 5 östra herrar (mitt tips först, inom parentes OT, Nyheterna)

1. Långemåla IF (1, 1)
2. Holsby SK (6, 2)
3. IF Ariel (4, 5)

4. IF Stjärnan (3, 7)
5. Braås GoIF (12, 11)

6. Mönsterås GoIF (10, 10)

7. Norrhults BK (11, 12)
8. Alseda/Ädelfors FF (8, 9)

9. BB 2001 (5, 6)
10. Rödsle BK (9, 8)

11. IF Hebe (2, 4)

12. Målilla GoIF (7, 3)


Div 3 östra damer (mitt tips först, inom parentes OT, Nyheterna)

1. FC Oskarshamn (1, 1)

2. Madesjö IF B (6, 8)

3. Lindsdals IF  (4, 3)

4. Kalmar Södra IF (5, 4)
5. Lessebo GoIF (3, 2)

6. Mönsterås GoIF (9, 5)
7. Alvesta  (10, 10)

8. Landsbro IF FK B (8, 9)
9. Växjö FF (2, 6)

10. Hultsfred/Lojal (7, 7)

För övrigt sägs det att Niklas Kindberg ska ha brutit benet på träningen med GIF häromdagen. Om det stämmer är det förstås mycket tråkigt för Kindberg, men även för GIF som då förlorar en av de bästa med rutin.

Inga kommentarer: