1 april 2012

Ny metod ska hjälpa GIF

Ny metod
Att GIF:s passningsspel inte har varit på topp de senaste säsongerna har ju inte undgått någon. Jag vet att man har specialtränat moment som ska göra spelarna säkrare i passningsspelet, men efter senaste förlusten mot Rockneby har man bestämt sig för att testa en helt ny metod.

Platta och fjärrkontroll
Metoden går ut på att man fäster en särskild platta i närheten av bröstkorgen. Denna kopplas trådlöst till en fjärrkontroll. När spelaren missar en passning trycker tränaren på den spelarens nummer på fjärrkontrollen varvid spelaren känner en svag elektrisk stöt. Stöten är helt ofarlig, men känns ändå tillräckligt obehaglig för att spelaren lär tänka sig för nästa gång han behandlar bollen.
Metoden är visserligen inte helt oomtvistlig eftersom den innehåller en slags bestraffning. Men när Mönsteråsbloggen besöker en träning med GIF försäkrar ledarskapet att det mest kittlar till när en spelare får en stöt. Metoden har även en annan fördel:

- Jag slipper ryta i så förbaskat när de inte gör som jag sagt, säger tränaren och skrattar till.


Joel har fallit ihop efter ett felpass som ledde till en elstöt.


Tror det är Martin Johansson som misslyckats med ett uppspel. Det lär han inte göra om, för tränaren tryckte genast på knappen.


Så här fäster man plattan vid bröstkorgen.


Fjärrkontrollen. Varje spelare har en sifferkod som motsvarar numret på tröjan så att det inte ska bli fel.
Här kan ni se en video när metoden testades i Norge.

Tillägg 2/4: Igår var det 1 april.

2 kommentarer:

Marie sa...

Ha ha april april ; )

Jan Walter sa...

skulle kanske bli kul att titta på fotboll ifall man verkligen införde det på matcher :)