27 april 2012

Premiär för Mönsteråsdamerna - Försnack och tips inför omgång 1 i div 3 östra

Premiär för Mönsteråsdamerna
På söndag klockan 17.00 på Idrottsplatsen (inte Nynäs) är det dags för Mönsteråsdamerna att spela sin första match i division 3. Och visst kunde man ha önskat sig ett något lättare motstånd. Det är nämligen Madesjö (B) som kommer på besök.

Madesjös (B) förunderliga försäsong
Madesjös B-lag har sett helt omänskliga ut under försäsongen och utklassat allt motstånd. Man har bland annat slagit seriekollegorna Kalmar Södra med 8-0! Men i den sista träningsmatchen vann man bara med 2-1 över division 4-laget Emmaboda (B). Hur kan det komma sig? Mönsteråsbloggen har tittat lite på hur Madesjös B-trupp har sett ut under träningsmatcherna.
En förklaring
Madesjös A-lag spelar ju i div 2 och jag tittade på den trupp man hade tagit ut i seriepremiären nyligen, för att sedan jämföra med vilka spelare man använt i B-laget under försäsongen. Då visade det sig att Madesjö (B) har använt mellan 6 och 8 A-lagsspelare i så gott som varje B-lagsmatch, varav 4-6 ordinarie. Undantaget är den sista träninigsmatchen där B-laget fick nöja sig med 2 spelare som var inhoppare i A-lagets första match. Detta förklarar förstås varför B-laget plötsligt inte öste in mål mot division 4-gänget Emmaboda (B) utan bara vann den matchen med 2-1. När säsongsstarten närmade sig för A-laget så fick uppenbarligen B-laget klara sig själva. Utan 6-8 A-lagsspelare i B-laget verkar Madesjö (B) plötsligt mer mänskliga.

Så här spelar Madesjö på söndag
Hur kommer då Madesjö (B) att se ut i matchen mot Mönsteråsdamerna på söndag? Eftersom Madesjö (A) spelar match dagen innan, så bör man rimligtvis inte ha med särskilt många spelare från A-laget.
På Madesjös hemsida så har man redan tagit ut helgens trupper. Madesjö (B) kommer till Mönsterås med 3 spelare som är reserver i A-lagets match på lördagen. Med sig har man också Erika som varit ersättare i A-laget, samt Abbe som spelat matcher i A-laget. Någon toppning kan man alltså inte tala om. Laget är inte i närheten av den trupp man ställde på planen under försäsongens storsegrar i alla fall. Det gör att Mönsterås, som annars skulle ha behövt ställa till med en jätteskräll för att ta poäng, nu trots allt har vissa chanser.

Mönsterås känns stabilt
Mönsterås har kanske ingen bred trupp, men de spelare man har är väl sammansvetsade och agerar verkligen som ett lag under tränare Lagströms kompetenta ledning. Jag har bara sett en match hittills i år och då vann man ganska enkelt över Växjö FF efter en gedigen laginsats.
Tips omgång 1

Lördag
Alvesta GIF – Växjö FF 2-2
Två lag som jag tror vi kommer att återfinna i botten. Delad poäng i premiären verkar rimligt.

Kalmar Södra IF – Hultsfreds FK/SK Lojal 4-0
Tror att Kalmar Södra är ett bättre lag helt enkelt.

FC Oscarshamn – Lessebo GoIF 3-0
Om Oskarshamn vill tillhöra toppen så vinner man ganska bekvämt över Lessebo som jag tror är lite sämre i år än förra året.
Söndag

Landsbro IF FK B – Lindsdals IF B 2-3
Svårtippat, men jag tror Lindsdal (B) är snäppet bättre.
Mönsterås GoIF – Madesjö IF(B) 2-1
Utan sina bästa A-lagsspelare så tror jag Madesjö är ett betydligt mänskligare lag än under försäsongen. Så jag tror GIF kan ordna en liten premiärskräll.

2 kommentarer:

Anonym sa...

1-1 Mot P12/P14 i ett genrep verkar inte så överdrivet starkt. Hade det hänt mig så hade jag slutat spela fotboll.... eller e skillnaden så stor mellan pojkar och tjejer???

Jonny sa...

Inte en aning. Enligt min mening borde damlag aldrig spela mot herr- eller pojklag oavsett ålder. Det ska särskiljas precis som man gör inom exempelvis friidrott. Visst görs det fler tekniska misstag inom damfotbollen och det skiljer sig åt även i övrigt vilket bottnar i fysiska förutsättningar. Men damfotboll har andra kvalitéter som gör den väl så trevlig att titta på. Vissa dammatcher har varit ytterst välspelade.