25 april 2012

Succé för GI(dris)F - vinst igen!

Ingen bra bild, men typisk för matchen. Norrhultsspelaren kan bara vända sig om och titta när GIF:s snabbfotade spelare sätter full fart framåt.

Hemmapremiär
Så var det då dags för GIF:s hemmapremiär och det var ganska många som hade vågat sig ner till IP i dimman. För motståndet stod Norrhult som har flera duktiga målskyttar. Jag ska erkänna att jag var nervös.

GIF får ett övertag
GIF tog tag i taktpinnen direkt och hade ett tydligt övertag de första 20 minuterna. Känslan man hade var att det bara var en tidsfråga innan en snabbfotad GIF-forward skulle springa igenom Norrhultsförsvaret.
Idris presenterar sig
Efter 20 minuter kom så Idris Eliassi Sarzali in. Idris var ju lättare skadad i premiären mot Braås och kunde inte spela. Så man kunde ju ana att han var spelsugen. Och han hade inte varit på planen mer än två minuter innan han presenterade sig för hemmapubliken och Norrhult. Han slet sig loss från sin bevakare och avancerade in i straffområdet där han avslutade med ett säkert placeringsskott som gick via stolpens insida och i mål. 1-0 efter 22 minuter och högst rättvist.

Norrhult kvitterar
Därefter började Norrhult spela upp sig och fick bland annat en livsfarlig hörna. I den 27:e minuten fick Norrhult en frispark på ett tillsynes ofarligt avstånd. Men bollen sköts in i straffområdet där den touchade en GIF-spelare, ändrade riktning och gick in i mål. Ett slumpmål och mycket otur.
GIF får öppet mål
Matchen böljade sedan lite fram och tillbaka med en del halvchanser åt båda håll. GIF skapade dock den absolut farligaste chansen när Damir plötsligt hade öppet mål, men oturligt nog missade bollen.

GIF tar ledningen
Andra halvlek började som den första. GIF satte full fart och Norrhult fick direkt svårt att hänga med. Efter två minuter slog Idris en snygg passning till Alfred som i fint halvfritt läge sköt utanför. Strax därefter var det Idris tur att komma fri. Hårt trängd lyckas han chippa bollen förbi målvakten och in i mål. 2-1 till GIF.
Norrhult pressar för kvittering
GIF fortsatte att skapa en hel del chanser, men tjugo minuter in i halvleken började matchbilden likna den i Braås. GIF sjönk ner och Norrhult satte hård press för att få in en kvitteringsboll. Nu följde en minst sagt svettig kvart som inte var bra för det mentala tillståndet hos undertecknad. Norrhult som hade en liten tillrest supporterskara gick igång och manade sitt lag framåt. Men GIF lyckades freda sitt mål, även om jag nog får erkänna att Norrhult var ganska nära att få en straff vid ett tillfälle. Jag hade ärligt talat inte protesterat om så hade blivit fallet.

Snabb omställning och Idris gör hat trick
GIF försökte sig på snabba omställningar och i den 85:e minuten kom två spelare fria med Norrhults målvakt. Idris gjorde förstås inget misstag och satte säkert sitt och GIF:s tredje mål för kvällen. Vilken supersuccé!
Hawaiifotboll
De sista fem minuterna i spökdimman blev rena hawaiifotbollen. GIF var ytterst nära att sätta ytterligare två tre bollar i nät, medan Norrhult tvingade Stenfelt till en kvalificerad räddning i slutsekunderna.

GIF agerar som ett lag med spets
Vad ska man då säga? Det så nederlagstippade GIF har på två matcher 6 poäng och 6-2 i målskillnad. Nu är det kanske inga topplag man besegrat, men varken Braås eller Norrhult är några dåliga lag. Tvärtom skulle jag vilja påstå att de håller normal division 5 klass. Faktum är att GIF har imponerat! Jo, ni läser rätt. GIF imponerar som kollektiv. GIF imponerar med hög moral och ypperlig inställning. GIF har snabbhet framåt med spelare som gör mål och stabilitet bakåt. Spelarna vågar utan att ta de dumma risker man ibland kunde se förra säsongen. GIF har tränare som agerar aktivt med perfekt timade byten. GIF agerar som ett lag med spets! Svårare lag väntar, men nu måste man få vara glad ett par tre dagar.
Säsongen har just börjat och det gäller att fortsätta med fötterna på jorden. GIF ska förstås fortsätta att spela fotboll som outsiders. Men nog är det en trevlig tabell som vi kan avsluta aftonen med. Klicka på tabellen så syns den bäst.Så här skriver Norrhults skribent om matchen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Pigga inhopp från bänken. Gif saknade bla linkan och joel . dem ser farliga ut i år..