9 april 2012

Så här går det i div 5 östra

Efter att nu ha presenterat alla lag i div 5 östra, är det dags att delge läsekretsen hur det kommer att gå. Hittills har jag bara placerat lagen preliminärt, men nu när nästan alla träningsmatcher och matcher i Smålandscupen är avklarade har bilden klarnat. Ändå får jag tillstå - det enda jag känner mig relativt säker på är de två topplagen och botten. Däremellan kan det sluta hur som helst. Men så här slutar serien (så småningom kan vi jämföra mitt tips med Professorns och lokalpressens).

1. Långemåla IF
Kommentar: Orten med 125 invånare har värvat etablerad tränare och rutinerade spelare för att snabbt ta sig tillbaka till fyran. Nyheternas Blomander kallar det för en kortsiktig illavarslande gubbsatsning som aldrig kommer att hålla på lång sikt. Det har han förstås rätt i, och man må tycka vad man vill om det, men i år lär det räcka. Rutin väger tyvärr tyngre än ungdomlig friskhet i femman.
2. Holsby SK
Kommentar: Holsby har haft en imponerande försäsong och bara förlorat mot just Långemåla. Senast besegrade man Hebe med 6-1 och div 4 laget Anneberg med 6-1. Även Holsby har många spelare mellan 25 och 35, och som sagt, lite trist kanske, men rutin väger tungt i femman.

3. IF Ariel
Kommentar: Ariel har satsat ambitiöst med hela 14 nyförvärv. Här finns definitivt bredden och defensiven har imponerat under försäsongen. Kanske finns det vissa tecken på att även målen har börjat komma. Saknar spets för att vinna serien, men en tredjeplats kan det bli.

4. IF Stjärnan
Kommentar: Stjärnan gjorde bra ifrån sig med en stabil mittenplacering redan förra året och i år ser laget kanske än starkare ut. Kan bli en obehaglig överraskning för många lag.

5. Braås GoIF
Kommentar: Braås verkar vara ett målglatt gäng och det kan nog räcka till en mittenplacering.

6. Mönsterås GoIF
Kommentar: GIF bygger med mestadels egna unga förmågor och det blir nog bäst på sikt. Inget större trendbrott är dock att vänta i år. Men med rätt attityd och en högre lägstanivå så kan det bli en plats på övre halvan.

7. Norrhults BK
Kommentar: Norrhult har några riktigt duktiga målgörare, men jag tror inte defensiven räcker till riktigt. Årets hawaiigäng. Det blir sjunde plats.

8. Alseda/Ädelfors FF
Kommentar: A/Ä har en bred trupp men agerar väldigt ojämnt. Tror ändå man håller sig kvar.

9. BB 2001
Kommentar: Berga/Bockara har goda chanser att hänga kvar som nykomling, och kanske underskattar jag laget något. Men jag tror på en niondeplats då försäsongen inte riktigt har imponerat.

10. Rödsle BK
Kommentar: Hur länge ska Rödsle hålla sig kvar i femman? Ja, på något sätt verkar man klara sig varje gång det ser illa ut. I år blir det kval igen.

11. IF Hebe
Kommentar: Hebe har förlorat Johan Nilsson och verkar ha en ganska smal trupp. Försäsongens matcher imponerar dessutom inte. Man får nog börja om i sexan nästa år.

12. Målilla GoIF
Kommentar: Målilla har fått storstryk i nästan varenda försäsongsmatch och verkar börja om med en väldigt ungdomligt präglad trupp. Sympatiskt, men det lär inte räcka.

Inga kommentarer: