29 maj 2012

Dags att vinka hej då till Långemåla - Försnack och tips inför omgång 7 i division 5 östra

Derby väntar
Så har man knappt hunnit återhämta sig efter kalabaliken i Målilla, förrän det ånyo är dags att utsätta sig för något utöver det vanliga – derby mellan Mönsterås och Långemåla. Jo, jag vet, det är inget kommunderby, men matcherna mot Stjärnan och Långemåla tycker jag definitivt måste räknas som derby. Kommungränserna är ju av senare datum än derbymatcherna.

Dags att markera toppambitioner
När den sjunde omgången är färdigspelad är ungefär en tredjedel av säsongen avklarad. Jag skulle tro att när hösten nalkas är det 4-5 lag som slåss om de två främsta platserna.
Denna omgång bjuder på flera kamper som är ganska avgörande för vilka lag som vill markera toppambitioner.

Braås-Holsby är en sådan match. Vinner Braås så är man plötsligt på samma poäng som Holsby och med där uppe. Målilla-Ariel är också intressant. Kan Målilla upprepa sin kämpaglöd och förmåga att slå till direkt på motståndarnas misstag, så kan matchen sluta hur som helst. Men nu är ju kanske inte Ariel särskilt benägna att göra defensiva tabbar, så vi får väl se. Och så har vi Stjärnan-BB2001 – visst borde Stjärnan vinna, men BB 2001 fick fart på målskyttet senast och har nog kapacitet att överraska.
Derby
Mönsterås är vid en förlust (Gud förbjude) ändå kvar i toppen, men för Långemåla är det nog definitivt sista chansen att börja jaga ifatt. Skulle Mönsterås å andra sidan vinna här så tror jag att årets målsättning att nå en bättre placering än förra året redan nu är i hamn. Då är det nog hög tid att omformulera målet.

Att GIF har spelat lite sämre i de två senaste matcherna betyder inget på torsdag. Derbyn mot Långemåla blir alltid unika tillställningar. Visst har GIF haft svårt att besegra Långemåla de senaste mötena, men GIF brukar ändå göra riktigt bra matcher mot detta lag. Och jag tror inte det blir annorlunda denna gång. Motivationen är förstås på topp av två skäl. 1. GIF har chansen att köra ifrån Långemåla ordentligt i serien och behålla serieledningen.  2. Prestigen att ha vunnit över Långemåla är en väldigt fin känsla.
Även om GIF leder serien så är man knappast favoriter på torsdag, vilket inte är en nackdel.  Så det blir allt för Långemåla att få däng och åka hem utan poäng.

Tips omgång 7
Torsdag

Alseda/Ädelfors FF – IF Hebe 2-3
Hebe känns starkare, även om A/Ä aldrig kan räknas ut.
Mönsterås GoIF – Långemåla IF 2-1
Dags att vinna över Långemåla och vinka hej då!
Fredag

Braås GoIF – Holsby SK 1-2
Braås har nog kapacitet att ta poäng, men jag tror ändå Holsby vinner till slut.

Målilla GoIF – IF Ariel 1-3
Den djärve satsar på ett skrällkryss, för Målilla är lite på gång. Men Ariel har inte de defensiva svagheter som Målilla kan utnyttja för poäng.

IF Stjärnan – BB 2001 2-2
Jag chansar på att BB 2001 med nytt självförtroende spelar till sig en poäng.

Lördag

Norrhults BK – Rödsle BK 1-1
Dags för Rödsle att ta en poäng.

Inga kommentarer: