25 maj 2012

Förlust för GIF:s damer

GIF förlorade matchen mot Kalmar Södra med 4-0.

Förlust
Mönsteråsdamerna förlorade kvällens match mot Kalmar Södra med 0-4. Förlusten är inte mycket att säga om. GIF skapade några heta chanser, men saknade spetsen i sista momentet idag, och så hade man svårt att hänga med ibland när Kalmar sprang i sina djupledslöpningar. Kalmar var matchen igenom något snabbare, säkrare och mer samspelta.
Kalmar tar ledningen
Helt chanslösa var emellertid inte GIF. De första 20 minuterna var spelet ganska jämnt och GIF skapade bland annat en hörna som blev farlig. Men sedan tog Kalmar ett visst grepp och efter slarv i uppspelet kunde Kalmar spela sig igenom GIF-försvaret och enkelt rulla in 1-0.

GIF:s inledande fina spel kom nu av sig och nästan alla bollar framåt hamnade direkt hos Kalmar som gång på gång anföll farligt i djupled. GIF hade svårt att hänga med.

Ett par bra chanser
De sista tio minuterna av halvleken kommer dock GIF fram lite bättre igen och skapar ett par riktigt bra chanser, men det var idag oskärpa i sista momentet eller i den sista avgörande passningen. Och ska man ha en chans måste man helt enkelt göra mål på de lägen man får.

Bra press utan utdelning
Andra halvlek började med riktigt bra press från GIF:s sida, men problemet att få till det sista biten fortsatte. Och när pressen inte gav utdelning kunde istället Kalmar kontra snabbt och lurigt, vilket dessvärre gav ytterligare tre mål i baken.

Framöver
Så det är bara att bita i det sura äpplet. GIF får försöka bli mer effektiva framåt. Och gärna få in fler bollar in i straffområdet. Och så har GIF uppenbara problem med motståndare som kontrar snabbt i djupled. GIF:s spelare kommer mer till sin rätt i matcher som är fysiska och kampbetonade. Och med en smal trupp måste man ibland välja om man ska sätta snabba spelare som ytterbackar eller yttermittfältare. Spelar de backar blir anfallsspelet lidande. Spelar de yttermittfältare förlorar man snabbhet i försvarsspelet. Ett dilemma.
Lisa Karlsson, inkommen från IFK Kalmar, spelade idag sin första match för GIF denna säsong, och hon kommer att bli en stor tillgång. Det såg man direkt. Där fanns kvalitét även om hon måste få tid att spela in sig i just detta lag.

För damerna gäller det nu att ta sig samman och ta nya tag mot kommande motståndare. Trots kvällens frustrerande förlust så är jag inte så värst orolig vad gäller lagets möjligheter att hålla sig kvar i trean. Därtill har man för mycket lagmoral och karaktär. Men nu är det dags att kasta av sig respekten för division 3 och våga lite mer. Då ordnar det upp sig.

Bäst i GIF idag var Lisa Karlsson och Johanna Lewandowski.