19 maj 2012

GIF chanslösa mot FC Oscarshamn

Var är bollen? Här blev det i alla fall inget mål. Tyvärr blev det mål senare.

Klar förlust
GIF:s damer förlorade dagens bortamatch mot FC Oscarshamn med klara 8-0. Jag har inte ens vett att vara besviken. Oscarshamn är i en klass för sig i den här serien. Men även ett jobbigt resultat ska rapporteras.

Markeringsmissar
GIF började matchen riktigt piggt och skapar den första kvarten ett par halvchanser och jobbar dessutom till sig ett par hörnor. Tyvärr ger det ingen utdelning, vilket nog hade varit av nöden för att ge Oscarshamn en riktig match. Istället kan Oscarshamn göra 1-0 efter en markeringsmiss i GIF:s försvar.

4 minuter senare kommer en motståndare helt ensam på högerkanten. Hon avancerar och skjuter distinkt 2-0. Även här en markeringsmiss.

Oscarshamn fortsatte sedan att vara det bättre laget och gör 3-0 precis före pausvilan efter den tredje markeringsmissen. Siffrorna kunde ha varit ännu större om inte GIF:s reservmålvakt hade gjort ett par tre räddningar. GIF saknade ju sin ordinarie målvakt och hade fått ta in en spelare som inte stått i mål på flera år. Men faktum är att hon i princip inte kan lastas för något av målen. Tvärtom räddade hon GIF från tvåsiffrigt.

Fem mål till
I och med att Oscarshamn fick sitt tredje mål psykologiskt viktigt just före pausen, så fanns det inte så mycket att hoppas på inför andra halvlek. GIF försökte så gott man kunde men Oscarshamn var bättre och satte ytterligare 5 mål innan pinan var över.

Oscarshamn var för bra
Vad ska man då säga? Inte mycket. Visst skulle jag kunna anföra att det var synd att GIF inte fick matchen flyttad så att man kunde spela med starkaste laget. GIF hade ju flera spelare bortresta eller i arbete just denna helg. Men det tjänar inget till. Mönsterås hade förlorat ändå, kanske med ett par tre mål mindre. För alla markeringsmissar jag såg idag kommer ju av att lagdelarna inte var riktigt samspelta. Men de 97-or som fick hoppa in, liksom de spelare som inte spelat matcher eller tränat på länge skötte sig ändå över förväntan. Oscarshamn var helt enkelt för bra. Det är bara att lyfta på hatten för ett mycket bra lag som spelade snabbt, tekniskt och säkert.

Samla styrkorna
För GIF handlar det nu om att inte gå ner sig för den här skitmatchen, utan samla styrkorna för att kämpa mot de andra lagen, som förstås är på en betydligt mer normal division 3 nivå. En seger, en oavgjord och en förlust som nykomling i trean är förstås ändå en klart godkänd start som helhet. Viktigt att behålla det perspektivet. Dessutom lär division 1-spelaren Lisa Karlsson ansluta nästa vecka.

Sedan kan man förstås fundera på hur man ska lösa problem med bortresta och jobbande spelare. Alla är bortresta ibland, så det lär man inte kunna påverka. Och man kan inte begära att spelare skall försöka ta ledigt för att spela fotboll. Lönearbete går förstås före ideella verksamheter. Däremot hoppas jag att alla arbetsgivare förstår vilken extra reklam de får när de har fotbollsspelare i arbetsstyrkan och därför är smidiga och generösa när scheman görs. Man kan också tänka sig att framsynta arbetsgivare sponsrar fotbollslag genom att släppa sina fotbollsspelare till matcher. Jag skulle garanterat både handla och göra reklam för ett sådant företag.

Nähä, dags att stänga butiken för idag. Men Kalmar Södra lär inte få det roligt i Mönsterås på fredag. Räkna med ett revanschsuget GIF!

GIF var bäst första kvarten och skapade bland annat ett par hörnor.

GIF i ett sporadiskt anfall.

Utblick från arenan. Om man bodde i Oskarshamn vore ju huset till höger helt ok.

Det blir ju inte så mysigt på en arena, men skönt att få skugga. Däremot var musiken som spelades efter varje mål bland det värsta jag har hört. Nåt med "dansa, dansa". Ehhrrr! Gode min tid!Inga kommentarer: