18 maj 2012

Åderlåtet GIF möter FC Oscarshamn

GIF:s damer, som börjat sitt division 3 spel utmärkt med en seger och en oavgjord, spelar på lördag sin tredje match. För motståndet står denna gång serieledarna FC Oscarshamn.

Ändra reglerna
Tyvärr sköts GIF:s förra match upp då Lessebo hade svårt att få ihop lag till ordinarie datum. Samma problem gäller GIF imorgon då flera ordinarie spelare råkar ha förhinder just denna helg, men här gick det uppenbarligen inte att ändra speldag för bortalaget. Jag tror Smålands FF måste ändra reglerna här så att det blir någon rättvisa. Det kan ju inte vara meningen att vissa lag hela tiden ska vara snälla och gå med på att flytta matcher, medan andra vägrar. Antingen får man göra det till god ton att gå med på att flytta matcher, på samma sätt som det anses självklart att kasta inkastet till motståndarna om de spelat ut bollen pga skadad spelare. Eller så är det en hårdare linje med WO eller åderlåtet lag som får gälla. Nuvarande ständiga trixande inom damfotbollen ger genren ett dåligt skimmer.
Inget är omöjligt
Mönsterås åker alltså till Oskarshamn för att möta seriens bästa lag med ungefär halva ordinarie lag borta. Men nu ska man givetvis inte ge slaget förlorat. Oscarshamn förlorade ju nyligen poäng mot Lessebo. Låt vara att det skedde på en vanlig gräsmatta. Men det visar ändå att Oscarshamn går att rubba om man spelar på toppen av sin förmåga. Och GIF har flera gånger visat en fantastisk kämpaglöd och laganda. Så inget är omöjligt. Om GIF lyckas hålla tätt länge och samtidigt har lite flyt och sätter ett par bollar så kan ju Oscarshamn få det stressigt med nerverna. Det vore ett matchscenario att hoppas på.

Inga kommentarer: