1 maj 2012

GIF reser till Ädelfors - Försnack och tips inför omgång 3 i division 5 östra

Tredje omgången
Så var det snart dags för den tredje omgången av 22 i division 5 östra. Lagen har påbörjat en lång resa, men varje poäng, ja varje mål, är värdefull när allt ska summeras.
Den tredje omgången bjuder på flera högintressanta matcher. Frågan är om lag som har börjat bra – Mönsterås och Stjärnan – ska befästa sina platser i toppen eller om tabellen kommer att tryckas ihop. Och ska Långemåla börja få sitt spel att stämma?

Varje poäng är en mer än experterna trodde
Vän av blygsamhet och måtta kanske tycker att jag går igång lite för mycket bara för att GIF har vunnit sina två inledande matcher. Må så vara, men man är ju inte direkt bortskämd med att GIF vinner i säsongsinledningen. Det är över tio år sedan (kanske rentav 15 -20 år)som GIF började med två raka segrar. Och varje poäng GIF tar är en mer än vad experterna trodde före säsongen. Så visst finns det all anledning att vara glad, och samtidigt medveten om att det är 20 omgångar kvar och att varje match kräver fullt fokus, rätt inställning och effektivitet.
Till Ädelfors
Mönsterås får denna gång bege sig till Ädelvallen i guldgruveorten Ädelfors för att möta Alseda/Ädelfors. A/Ä har börjat säsongen med två förluster mot Ariel och Stjärnan och lär vara ordentligt taggade för att börja knipa poäng. Och jag tror laget har vissa kvaliteter som inte gör de inledande resultaten rättvisa.

GIF har emellertid ett gyllene tillfälle att fortsätta sin fina svit från de första omgångarna. A/Ä är i alla fall ett lag som jag tycker GIF bör ha goda chanser emot. Tanken på tre raka segrar borde vara motivation nog. Jag tror att GIF kommer att vända hem med 3 poäng, även om det inte blir en lätt uppgift. Jag hoppas att jag ska hinna komma iväg på torsdag, och visst skulle det vara roligt att ta sig en titt på den gamla guldgruvan. (Om jag inte kommer fram så vet ni var ni ska leta).
Tips omgång 3

Torsdag
Alseda/Ädelfors FF – Mönsterås GoIF 1-4
Mönsteråsspelarna bör ha gott självförtroende och vill förstås visa att de inledande segrarna inte var tillfälligheter. Här har man en gyllene chans att ta tredje raka segern.

Braås GoIF – Långemåla IF 1-1
Inte alls givet att Långemåla vinner här. På ett system hade jag garderat med kryss-två. Långemåla har inte övertygat hittills och Braås är inte alls så tokiga. Chanskryss.

Fredag
Norrhults BK – Målilla GoIF 2-1
Förmodligen är Målilla bättre än vad jag tror, men nog vinner Norrhult hemma.

Holsby SK – BB 2001 3-1
Inte heller Holsbys seger känns given, men nog bör man vinna hemma mot BB 2001, även om B/B kan spela riktigt fin fotboll.

Rödsle BK – IF Hebe 2-1
Sällsynt svårtippat. Rödsle vet man aldrig var man har. Ska för en gångs skull tippa seger för Rödsle. De brukar kunna avgöra i slutsekunderna.
IF Stjärnan – IF Ariel 2-1
Två lag för övre halvan, men just nu imponerar Stjärnan mest, även om Ariel är obesegrade i år. Hemma i Påskallavik vinner Stjärnan.

OBS: Jag representerar inte Mönsterås GoIF. Allt som skrivs på denna blogg står endast för mig.

Inga kommentarer: