11 juni 2012

De unga spelarna tog för sig när B-laget vann över Fågelfors

Mönsterås B-lag har spelat match borta mot Fågelfors och vann med 4-2, vilket betyder att man stärker sin serieledning. Särskilt kul var att ett par spelare från pojklaget gjorde seniordebut och gjorde bra ifrån sig. Likaså att GIF håller på att fostra fram en målvakt igen i Johannes Hauge, 15 år. Jag fick ett referat från målvaktslegendaren Magnus Johansson. Tack! Här kommer det. Jag har bara satt dit rubriker.

Strålande fotboll från GIF och två tidiga mål
Vi spelar strålande i första halvlek men åker på 0-1 i 12 min på första riktiga anfallet Fågelfors lyckas åstadkomma när vi har tryckt upp mycket folk i anfall. Lite olyckligt mål där skottet tar i stolpen men träffar Johannes på benet och går i mål. Vi lyckas dock kvittera direkt på ett fint anfall där Idris lägger en fin boll mellan ytter- och inneback som David Pettersson fint sätter i mål.
GIF tar ledningen
Nu radar vi upp anfall efter anfall innan Idris sätter 2-1 i den 26min.

Johannes dubbelräddar
Nästan direkt efter detta mål så kommer Fågelfort på en fin kontring där deras forward lyckas löpa sig helt fri med Johannes där han gör en ypperlig benparad och även snuvar honom på returen som han snabbt dyker framför fötterna och tar bollen.

Pojklagsspelarna får chansen och GIF utökar ledningen
Efter ca 30 min så byter vi in båda framtidsspelarna Rickard Nyström och Milad Eliassi båda födda 98. Båda gör ett piggt inhopp och i den 44min så kommer Milad på en fin löpning från sin ytterposition och Idris gör ytterligare ett perfekt instick mellan ytter- och innerback och Milad hur kyligt som helst placerar in bollen vid bortre stolpen.
Ställningskrig och två mål till
Andra halvlek så blir det mer ställningskrig men båda lagen fastnar framför straffområdet. I den 57 min så ökar vi på till 4-1 genom Calle Olofsson som starkt trycker sig före sin mittback och rundar målvakten innan han sätter bollen i mål. Fågelfors reducerar till 4-2 i den 76 minuten på en frispark som de slår mot bortre ytan och de nickar in denna förbi Johannes. Här var vi lite passiva och hjälpe inte Johannes i luftspelet som vi måste göra när vi ställer en ung spelare i målet. Efter detta så kontrollerar vi matchen fram tills domaren blåser av matchen.
De unga spelarna tog för sig
Vill ge en eloge till samtliga för en väl genomförd match, men det går inte att komma ifrån att det är kul att se dessa unga kommande spelare gå in från pojklagsspel och göra så bra ifrån sig som de gör, här visar vi ingen rädsla för motståndarna trots att de är både tyngre och längre och använder sin fysiska fördel de har, utan de går in för fullt i närkamperna. Även våra mer rutinerade spelare ska ha en eloge för att de tar hand om dem på ett föredömligt sätt och verkligen vågar låta dem vara med i spelet och kliver dit när de behöver ha hjälp i det fysiska spelet.

Får även tacka Tomas som följde med upp till Fågelfors, detta är en trygghet för de yngre att de har någon egen ledare med sig.