11 juni 2012

Hebe besöker IP - Försnack och tips inför omgång 9 av division 5 östra

Nionde omgången
Seriespelet går vidare med den nionde omgången av division 5 östra som spelas onsdag, torsdag och lördag.

Störningsmoment
Det är nu det börjar dyka upp störningsmoment. Dels har vi gula kort som ger avstängningar, vilket kan medföra att man får stuva om lite i startelvorna. Dels har vi fotbolls-EM som distraherar och stjäl uppmärksamhet från det som är betydligt viktigare – div 5 östra.
Heta matcher
Som vanligt är det flera intressanta matcher. Norrhult och Braås gör upp i ett ovisst mittenmöte. Stjärnan och Rödsle spelar Oskarshamnsderby, och även om Stjärnan är storfavoriter, så vet man aldrig med Rödsle som plötsligt fick för sig att göra sex mål senast efter en lång måltorka. Hetast är kanske ändå Långemåla – Ariel. Helt kört är det ju faktiskt inte för Långemåla att få toppkänning innan säsongen är över och jag tycker man spelade riktigt bra periodvis i andra halvlek mot Mönsterås. Men Ariel är verkligen i form nu med häng på kvalplatsen.

Nionde raka?
Ska Mönsterås vinna nionde raka matchen när Hebe kommer på besök? Hebe har blandat och gett, men vann senast över Stjärnan med 3-2, vilket förstås var starkt. Men matchen dessförinnan förlorade man mot Alseda/Ädelfors. Men på det stora hela har Hebe gått bättre än jag trodde innan seriestarten.
För Mönsterås handlar det om att ladda om och att orka fokusera på uppgiften igen. Självförtroendet och spelglädjen har man nog redan, men det är lätt att tappa lite i fokus efter 8 raka vinster. Se till att inte göra det, så tror jag definitivt att man tar nionde raka på onsdag.

Gula kort
Vad jag förstår så fick Johan sitt tredje gula kort i förra matchen och om det är samma regler som tidigare så är han alltså avstängd nästa match. Det betyder att GIF måste sätta någon annan på hans position på inre mittfältet. Vem kan det bli? Idris klarar ju att spela på alla positioner, så han är som jag ser det det mest troliga alternativet, om man nu inte tycker att det inre mittfältet blir för offensivt med både Idris och Ako där. Annars vet jag inte om Oskar eller Marre kan spela på den positionen eller om det rent av kan bli så att en gammal legendar som Jamal kan gå in från B-laget.
Apropå gula kort. Om vi sammanfattar gula kort hittills i seriespelet så ser det ut så här:

1. Stjärnan: 21 (+ 2 röda).
2. Holsby: 20
3. Hebe: 14 (+ 1 rött).
4. Mönsterås: 14
5. Rödsle: 13 (+ 3 röda).
6. Alseda/Ädelfors: 13 (+ 1 rött).
7. Norrhult: 13.
8. Målilla: 12 (+ 1 rött).
9. Braås: 11 (+ 1 rött).
10. Ariel och Långemåla: 11.
12. BB 2001: 7.

Man kan väl säga att Stjärnan och Holsby är i en klass för sig vad gäller gula kort. Sedan är det ganska jämn fördelning, medan BB 2001 är klart snällast.

Tips omgång 9
Ingen har väl kunnat undgå att jag vann senaste omgången av Professorns tips. Är i fin form och satsar på ännu en seger.

Onsdag
Mönsterås GoIF – Hebe IF 3-1
Mönsterås är i målform och på hemmaplan är man extra starka. Hebe gjorde en bra match senast mot Stjärnan, men är ojämna och tar sällan tre poäng två matcher i rad.

Torsdag
Målilla GoIF – BB 2001 2-4
Kan bli målrik match. BB 2001 är dock snäppet bättre och raskare i steget.

Alseda/Ädelfors FF – Holsby SK 1-4
Om Holsby gör sitt dagsverke ordentligt så vinner man.

Norrhults BK – Braås GoIF 2-1
Oviss match, där hemmaplan kanske kan avgöra.

Långemåla IF – IF Ariel 1-1
20 minuter av andra halvlek mot Mönsterås var Långemåla det bästa lag jag sett i år. Ariel är det bästa laget jag sett Mönsterås möta sett över en hel match. Så det här kan bli spännande. Oavgjort känns logiskt.

Lördag
IF Stjärnan – Rödsle BK 3-1
Tror Stjärnan tar sig samman och vinner igen, även om man aldrig vet vad Rödsle är kapabla till i sina bästa stunder.

2 kommentarer:

Coach Nilsson sa...

Alltid lika intressant läsning med engagemang och intressanta analyser. Lycka till med MGIFs segertåg, men inte för mycket! :)

Jonny sa...

Tack! Nä, nu vill alla slå GIF eller se dem förlora.