5 augusti 2012

Ännu en promenad i närområdet

Jag har tagit ännu en promenad i närområdet. Ett underligt dis gjorde att bilderna blev ganska dåliga, men här kommer några i alla fall.

De här tre kastanjeträden i mitt kvarter är väldigt vackra, även om fotot inte gör dem rättvisa.

Ett par barn var ute och lekte. De var lite trumpna eftersom de bara nådde de lägst hängande körsbären. Tror jag får hjälpa till nästa gång.

Stannade till vid Pingstkyrkan och tittade på stegen som leder upp till rummet där jag en gång bodde några månader i min barndom.

I gränsområdet mellan Pingstkyrkans tomt och OK/Q8 står ett par päronträd och minner om tiden då det låg ett torp där.

Träden ger ännu frukt.

Mellan E22, OK/Q8 och Pingstkyrkan ligger en grön vildväxande enklav som ingen verkar bry sig om. Viktor Lund ville en gång i tiden bygga lyxhotell här.

Vid återvinningsstationen såg det hemskt ut. Det här är bara en bråkdel av allt skräp som någon hade tömt utanför plåtlådorna. Idag var containrarna inte alls fulla, så nedskräpningen beror helt enkelt på lathet. Trist.

Det blommar vackert i många trädgårdar nu.

Den här busken tycker jag är fin.

Mölstadskolans matsal är inte vacker, men väcker minnen. Kom plötsligt på varför jag inte äter rotmos. Tror inte ni vill veta varför.

Det måste vara ett par år sedan barackerna togs bort från skolgården. Ändå ligger det fullt av grushögar kvar. Varför tar ingen bort dem?

Varför målar ingen linjerna för "hoppa hage"? Jag fotade den för ett år sedan och inget har hänt.

Där Holmskiosk en gång låg, finns nu en parkeringsplats. Jag vet att flera hade önskat en liten uteplats istället.

Kan en korsning bli mer klassisk?

Gamla bryggeriet. Där sköt jag luftgevär i min barndom och har ännu ett litet pris här hemma i hyllan. Körde också lite mini-racing där ibland. Luftgevär sköt vi även i min kompis källare. Rekommenderas inte pga rikoschetterna.

Gamla mejeriet ligger där så vackert.

Utmed Storgatan, mittemot kyrkogården, ligger ännu en grön vildvuxen enklav. Där har troligen legat ett torp någon gång. När så industrierna byggdes i närheten blev tomten kvar.

Vid den gamla vildtomten återfinns ett staket.

Mitt emot ligger den vackra kyrkogården som tillkom på 1870-talet.

En liten trappa från Kyrkogårdsgatan.

2 kommentarer:

Anna Eleonor sa...

Det är roligt med promenadbilder. Jag har inte varit i Mönsterås men tack vare bilderna får jag ändå en liten glimt av hur det ser ut.

Basse sa...

Huset mitt emot kyrkogården revs väl så sent som på 80-talet?