11 augusti 2012

GIF:s damer vann över topplaget Hultsfred/Lojal

Mönsterås tog idag en övertygande seger mot Hultsfred/Lojal och klättrar uppåt i tabellen.
Övertygande seger
GIF:s damer har vaknat på allvar i trean. Förra veckans seger över Lessebo följdes idag upp av en än mer meriterande seger med 3-0 mot Hultsfred/Lojal. GIF lyckades precis med det jag nämnde i försnacket - neutralisera Hultsfred/Lojals snabba anfallsspelare genom ett exemplariskt försvarsspel, samtidigt som man effektivt utnyttjade motståndarnas svagheter i försvaret. Jag har sällan sett damerna göra en så övertygande match.

Mål på första chansen
GIF började dock lite väl försiktigt och H/L lyckades etablera ett visst tryck på GIF:s planhalva den första kvarten. Men så stack Mönsterås plötsligt upp i ett anfall där Hilda fri med målvakten säkert gjorde 1-0 till hemmalaget. Mål på första chansen.
GIF tar över
Och det var visst ett mål som behövdes, för nu blev det GIF för hela slanten halvleken ut. Bara 30 sekunder efter ledningsmålet blev Moa helt frispelad, men den haltande motståndarmålvakten lyckades fånga bollen. GIF fortsatte att skapa högkvalitativa chanser, och det enda man kan klaga på är väl effektiviteten ibland i det avgörande momentet. Men skapar man så många chanser som GIF gjorde så blir det ju mål ändå förr eller senare.

Med fem minuter kvar av halvleken så gjorde Ofelia en oväntad soloräd, tog sig in i straffområdet och placerade in 2-0.
Innan halvleken tog slut fick dock GIF:s målvakt göra en kvalificerad räddning i en närkampsituation. Trots det får man nog säga att 2-0 var i underkant.

Hultsfred/Lojal kommer tillbaka
Andra halvlek började med ett litet övertag för GIF. Men H/L jobbade sig in i matchen igen och hade en tjugominutersperiod i mitten av halvleken då man skapade en hel del i anfallsväg. En gång träffade man ribban och vid ett par andra tillfällen fick Anna-Lena göra ett par svettiga närkampsräddningar av högsta klass.
Matchavgörande
Men så stack GIF upp igen och i den 75:e minuten kunde Hilda göra matchavgörande 3-0. Det var hennes andra mål för dagen.

Klättrar uppåt
I och med denna viktiga seger lämnar GIF inte bara nedflyttningsplats, utan också kvalplatsen. Hela laget gjorde idag precis vad de skulle på ett imponerande sätt. Att efter den jobbiga vårsäsongen gå in och spela som man har gjort nu två matcher i rad tyder på en utmärkt lagmoral.
En dag som denna känns det fel att lyfta fram enskilda spelare. Alla gjorde helt enkelt sin del. Målvakten gjorde några avgörande räddningar i närkampsspelet vid mål. Försvarslinjen gjorde ett i det närmaste perfekt jobb och gav aldrig H/L:s duktiga anfallare en chans. Mittfältet vanns genom fysisk konsekvens och samspelet framåt var strålande i flera fina kombinationer. Kul att även ett par yngre tjejer verkade få chansen idag.
Fortsätter GIF att vinna matcherna mot lag som man har chans att slå så finns nu alla möjligheter att klara sig kvar i trean.