29 augusti 2012

Målilla besöker IP - Försnack och tips inför omgång 17 i division 5 östra

Denna veckas försnack kommer för säkerhets skull redan idag eftersom jag ska till tandläkaren imorgon och då finns det inga garantier för att mitt huvud kan relatera till fotboll efter det som väntar vare sig det blir tandutdragning eller rotfyllning.

Sällsynt oviss
Varje omgång är förstås lika viktig, men den här ser sällsynt oviss ut och jag har en känsla av att resultaten kan medföra vissa placeringsförskjutningar. Återstår att se om jag har rätt.
Förra omgången visade att mitten- och bottenlagen är fullt kapabla att ta poäng av topplagen. Lag i desperat behov att poäng har motivation nog att höja sig en nivå.

Mittenlaget Ariel spelade återigen som ett topplag och tog en poäng av Mönsterås. Då trodde man kanske att Stjärnan skulle ta chansen och fixa tre poäng i Målilla, men den matchen slutade 1-1. Och Holsby som hade chansen att ta in poäng om man slog Rödsle fick stryk med 3-1. Resultaten för Holsby och Stjärnan gick onekligen Mönsterås väg – Mönsterås som i brist på färska segrar måste ha lite tur av det slaget.
Matcherna visar det självklara att det inte finns några enkla matcher i den här serien. Tabellen må vara utdragen poängmässigt, men i praktiken är det ofta ganska jämnt på planen.

6 omgångar
Det återstår 6 omgångar och 18 poäng att spela om. Stjärnan och Mönsterås ligger 9 poäng före Holsby och Norrhult. Det bör betyda att om Mönsterås tar minst 9 poäng till så är man i praktiken garanterad en av de två första platserna och är därmed garanterad minst kval. Tar man 9 poäng så måste de jagande lagen ta full pott, dvs 18 poäng, för att komma ifatt och dessutom ta igen lite målskillnad. Det tror jag inte sker. Och jag tycker inte Mönsterås ska nöja sig med att komma tvåa, utan nu ge allt för att ta hem serien. Jag gissar att grabbarna nu är supermotiverade att träna och spela.
Men det gäller förstås att ta de där poängen som krävs och det gör sig inte av sig självt. GIF måste ladda maximalt till varje match och ge allt under matcherna. Snyggt spel i alla ära, men det är det hårda arbetet som ger resultat.

Målilla väntar
När det då gäller lördagens match mot Målilla, så får man alltså inte tro att Målilla är ett dåligt bottenlag. Det är förmodligen det bästa bottenlag som division 5 har sett på länge. Målilla verkar dessutom ha fått bättre ordning på spelet efter sommaruppehållet och tog alltså senast en poäng av Stjärnan. Inför matchen på lördag har man dessutom förstärkt truppen med en målvakt, Andreas Thyselius, och en forward, Warsame Dirie. Men jag tror ändå att Mönsterås vinner. Det är helt enkelt dags att ta en trepoängare igen och ge Stjärnan en match om seriesegern.
Tips omgång 17
Om förra omgången var svårtippad, så är den här om möjligt än värre.

Braås – Rödsle 2-1
Braås verkar krisa. I det läget kan det ibland ske en mobilisering. Jag chansar på att Braås tar sig samman och vinner över ett Rödsle som annars visar fin form och som vunnit två matcher i rad.

Norrhult – Hebe 3-1
Norrhult spelar bra och vinner, även om Hebe bör bjuda hårt motstånd.
Alseda/Ädelfors – BB 2001 2-1
Tror Alseda/Ädelfors är mest desperata och det ger vinst.

Stjärnan – Långemåla 1-2
Stjärnan har börjat darra lite, medan Långemåla kan spela helt utan nerver. Och i ett, ja, vi kan väl kalla det derby, så är det självklart att Långemåla är motiverade.
Mönsterås – Målilla 3-1
Målilla har börjat ta poäng, men nog tror jag Mönsterås är det starkare laget och vinner hemma på IP.

Holsby – Ariel 1-1
Holsby är förstås starka hemma, men om Ariel når samma nivå som mot Mönsterås senast så kan man nog knipa en poäng här också.

Inga kommentarer: