31 augusti 2012

Oknö - ett steg till

Oknö diskuteras igen. Nu verkar det som att det ska bli mer asfalt, mer belysning, fler staket och fler tomter. Man kan väl säga att Oknö nu håller på att ta de sista stegen mot ett ordinärt villaområde, vilket som helst, men med lite dyrare fastigheter på grund av läget. Oknö har på 100 år förvandlats från en plats med tre torp via kommunal stugby och camping till villakvarter.

Om jag skulle ha flyttat till Oknö så hade det givetvis varit för att få uppleva de udda kvaliteterna av mörk himmel med stjärngnister, knastrande grus under fötterna och friheten att gå direkt från tomten rakt ut i en tallskog, utan att behöva öppna en grind eller klättra över ett staket. Hade jag velat ha gatubelysning, asfalt och staket hade jag förmodligen valt en villa på Ljungnäs.

Undrar förresten hur det har gått med strandpromenaden på Oknö där villaägare hade fixat egna bryggor och manipulativt placerat ut saker på allmän stig så att det såg privat ut. Har detta åtgärdats?

Jag har för övrigt sett att man har börjat bebygga ett av de små charmiga skogspartierna som fanns kvar på Oknö ut mot Lotsstationen. Vidare är tre tomter i känsligt strandnära läge till salu.

2 kommentarer:

Spader Ess sa...

Ja vad kan man säga. Den lite vilda charmen har sedan länge lämnat Oknö.

Anonym sa...

Så sant som du sagt... Kanske dax att döpa om Oknö till östra Ljungnäs