16 september 2012

GIF tog inte chansen

Landsbro var för dagen bättre än tabellplaceringen. Mönsterås får nu svårt att undvika negativt kval, även om chansen ännu finns.
Mönsterås damlag hade idag chansen att stärka greppet om nytt kontrakt i division 3. Men bottenlaget Landsbro spelade inte alls som ett bottenlag och såg till att GIF förlorade den viktiga matchen. Samtidigt vann Lessebo sin match med 10-0 (underlig genomklappning av Madesjö B) och gick därmed förbi GIF med 1 poäng. Förmodligen krävs det nu att GIF vinner sina två avslutande matcher för att man ska undvika kval.

GIF tar ledningen
GIF började annars matchen utmärkt och tog ledningen redan efter tre minuter. Det var Ofelia Medhammar som höll sig framme i straffområdet och sköt in bollen i mål. GIF tog sedan över matchen allt mer och dominerade de första 25 minuterna. Hade man gjort fler mål där så hade matchen förstås fått en annan utveckling.
Landsbro kvitterar och tar ledningen
Men Landsbro spelade upp sig, höjde tempot och kom i allt fler giftiga omställningar. I den 29:e minuten kom man två mot en och kunde kvittera. Bortalaget fortsatte att spela i ett högre tempo och kom i flera farliga lägen. I den 38:e minuten kom Landsbro loss på ena kanten, drog en back och fick på ett skott som GIF:s målvakt räddade. Men på returen höll sig någon framme och kunde göra 2-1.

Mönsterås var sedan ytterst nära att kvittera innan halvleken var slut, men bollen rullade retfullt strax utanför.
GIF kvitterar, men Landsbro replikerar direkt
Andra halvlek började med ett visst övertag för Landsbro som kändes något tyngre och lite vassare i anfallen. Men det blev Mönsterås som ändå lyckades kvittera i den 58:e minuten efter ett skott från Jennica Lindström.

Men så hände det olyckliga att Landsbro nästan direkt kunde få 3-2 på ett skott efter en hörna.
Superchanser på slutet
Den sista halvtimmen försökte GIF komma framåt och lyckades emellanåt, men antingen sumpades lägena innan det blev riktigt farligt eller så missade man i sista läget. I den sista minuten fick GIF tre superchanser att kvittera, men bollen gick helt enkelt inte in.

Varför Landsbro ligger i botten förstår jag inte. Man var riktigt vassa framåt och hade ett par bjässar i försvaret, och man spelade inte med A-lagsspelare vad jag kan se. Mönsterås kunde med lite bättre flyt och skärpa ha tagit minst en poäng, men det ville sig inte idag.

Dagens förlust, samtidigt som Lessebo vann innebär som sagt att det ser besvärligt ut. GIF får helt enkelt ge allt i de två sista matcherna och hoppas att det räcker. I nästa match väntar Alvesta och därefter Lindsdal B. Lessebo har kvar Hultsfred/Lojal och Växjö FF och lär ta minst 3 poäng till. På något sätt ska GIF förstås hålla sig kvar i trean och nu gäller det att samla mod inför säsongens avslutning.