10 september 2012

Kulturafton på onsdag

På onsdag kväll kl. 18.30 är det Kulturafton på hembygdsgården i Mönsterås, och jag är lite orolig. Jag vet förstås hur jag ska lägga upp mitt anförande, så det är inte det. Men den här gången blir det inte som i våras då jag höll föredrag i kombination med att jag visade gamla härliga Mönsteråsbilder. På onsdag blir det ett ganska tungt teoretiskt pass om humaniora och historias plats i samhället, varför det kan vara bra att ägna sig åt historia i allmänhet och lokalhistoria i synnerhet, källor, källkritik, förslag på forskningsområden etc. Ja, en liten introduktion helt enkelt för den som vill forska själv. Det blir alltså inte lika lättsamt som i våras. Det blir ungefär som jag skulle ha lagt upp en introduktionsföreläsning om lokalhistoria på universitetet. Är orolig för att det skall komma människor med helt andra förväntningar.

Vidare går det av stapeln i huvudbyggnaden, vilket betyder att jag måste visa bilderna mot en skranglig stålställning med uppdragbar filmduk - öststatskvalitet. Det är således upplagt för trubbel. Nu är det ju mysigt på hembygdsgården, men som föreläsare hade jag föredragit den nya Häradssalongen där vi var i våras. Där finns ju en riktig duk utmed väggen.

Evenemanget är dessutom inte utlagt på kommunens evenemangskalender.

Och så har vi då den annalkande förkylningen som verkar gå ner mot stämbanden. Jag kan helt enkelt inte öva på mitt anförande. Då får jag inte fram ett ljud på onsdag.

Tjära och fjädrar...

Alla är varmt välkomna! Inträde 30 kr. Fika ingår. Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan och Stranda Hembygdsförening.

1 kommentar:

D S Ernst sa...

Hej!
Ja, nu är det väl bara bågon timme kvar till aftonens evenemang! Det kommer att gå braaaaaaaaaaaaaa, Jonny, utan tvekan!
Men det kanske inte skadar med ett extra :"Lycka till!"
Efteråt vill jag höra att jag spådde rätt!

Hälsningar!
D S Ernst