30 september 2012

Kval väntar för GIF efter otursförlust

Bild kommer senare ikväll

Chansen fanns
Mönsterås hade en liten chans att undslippa negativt kval. Men då gällde det att besegra seriefyran Lindsdal, samtidigt som Lessebo förlorade poäng mot Växjö FF. Och GIF-damerna gjorde verkligen vad de kunde. Sett till chanserna kunde man ha vunnit med 5-2. Men oturen grinade damerna i ansiktet och det blev istället en hedersam förlust med 1-2.
GIF gör en suverän första halvtimme
Mönsteråsdamerna visade direkt att man tänkte försöka ta chansen och göra sin del. Redan efter två minuter slogs ett fint inlägg som Moa var så när att nå fram till. Då hade det garanterat varit mål. Mönsterås fortsatte att rada upp chanser efter fint anfallsspel. I den nionde minuten sköt Ofelia en boll som tog i ribban. GIF fortsatte dominera, även om Lindsdal stack upp ganska farligt ibland. Men när en halvtimme hade gått var det fortfarande mållöst. Det kunde lika väl ha varit 3-0 till Mönsterås.

Lindsdal tar ledningen
Sista kvarten fick Lindsdal igång sitt passningsspel samtidigt som Mönsterås såg ut att tröttna något. Men så stack Mönsterås upp och Ofelia fick på en lobb som träffade…ja just det…ribban. I anfallet efter kunde istället Lindsdal få på ett högt skott som letade sig in i nätmaskorna. Så kan det bli ibland.
Första halvlek borde sett till chanserna ha slutat ungefär 4-2 till Mönsterås.

Lindsdal utökar
I andra halvlek så började Lindsdal bäst och kom till några avslut. Men efter 20 minuter så spelade Mönsterås upp sig till riktigt fina avslutande 25 minuter. GIF började ånyo skapa chanser, varav några riktigt farliga, men bollen ville helt enkelt inte in. Istället kunde Lindsdal göra 2-0 på ett distinkt skott i den 76:e minuten.
GIF reducerar
Med tio minuter kvar av matchen fick Mönsterås äntligen utdelning då Magdalena Svensson kunde få bollen bakom Lindsdals målvakt.

GIF gjorde sedan vad man kunde för att göra fler mål. Man kämpade verkligen in i det sista och kunde med lite bättre flyt ha gjort ett mål till.
Sett till hela matchen borde Mönsterås ha vunnit med ett par tre mål och den första halvtimmen av matchen var en av de bästa jag sett laget göra. Det här laget hör definitivt hemma i trean, och skulle man åka ner i fyran lär man springa igenom den överlägset. Men så illa ska det förstås inte behöva gå. Som tröst kan sägas att Lessebo vann borta mot Växjö FF med 3-0. Så även om Mönsterås hade vunnit, så hade man stannat kvar på kvalplatsen.

Nu väntar alltså kval och jag ska så snart som möjligt ta reda på motståndarna och matchdatum. Tar man nu med sig spelet från första och sista halvtimmarna idag, samt inställningen, så ska kvalet kunna sluta bra.