29 september 2012

GIF upp i serieledning efter 4-0 mot Rödsle

Mönsterås besegrade Rödsle med 4-0 och gick upp i serieledning inför sista omgången.
Upplagt för nervdaller
Skulle Mönsterås ta chansen att utmana Stjärnan om seriesegern i division 5 östra, så var vinst mot desperat kämpande bottenlaget Rödsle ett måste. Men Rödsle brukar av tradition alltid vålla Mönsterås bekymmer, så det var upplagt för ett exceptionellt nervdaller på IP.

Mönsterås tar tag i matchen direkt
Hemmalaget Mönsterås tog genast tag i matchen och kom fram i flera bra anfall. Men i det sista momentet blev det lite för snabba avslut och felval – kanske var det stundens allvar som skapade viss stress att avgöra snabbt. Den första halvtimmens farligaste chans uppkom när Tobias Jonsson sprang loss på vänsterkanten och spelade in till en mötande Martin Lindkvist som helt fri stötte bollen utanför. Rödsle hängde inte alls med i Mönsterås tempo och vållade inte hemmalagets försvar några bekymmer. Den enda offensiven Rödsle presterade var när man matade långa frisparkar från halva planen in i Mönsterås straffområde där tvåmetersmannen Mikael Svensson Sandgren väntade utan att för dagen få till nickarna.
Idris i krysset
Men när ett överlägset lag inte får utdelning så kan det låsa sig. Mönsterås jobbade dock på målmedvetet och skulle snart få det förlösande målet. Och det blev en riktig delikatess. I den 35:e minuten fick Idris Eliassi bollen några meter utanför straffområdet. Han hade testat skott tidigare men missat grovt. Men den här gången fick han drömträff och bollen letade sig in i det högra krysset, helt otagbart för Rödsles målvakt.

Ledningen utökas
Mönsterås fortsatte med kreativ anfallsfotboll och med två minuter kvar av halvleken fick Mönsterås en hörna där Ako Eliassi höll sig framme och nickade bollen till Martin Lindkvist som påpassligt slog in 2-0, vilket också blev halvtidsresultatet.

Tredje och fjärde
Andra halvlek fortsatte som den första med ett stort övertag för hemmalaget. I den 53:e minuten uppstod en kaotisk situation i Rödsles straffområde där Mönsterås mittback Martin Nilsson till slut fick tag på bollen och sköt in 3-0. Därmed kändes matchen avgjord och Mönsterås kunde spela ut hela sitt register. Sex minuter senare fick Martin Lindkvist bollen via en snygg framspelning och han gjorde inget misstag utan satte säkert 4-0. Den sista halvtimmen förlorade Mönsterås lite av skärpan, annars kunde det ha blivit ytterligare några mål. Rödsle skapade en riktigt bra chans på hela matchen, men Mönsterås målvakt Mathias Stenfelt gjorde en fin dubbelräddning.
Rättvis seger
Nej, något nervdaller blev det inte idag. Mönsterås var det bättre laget och fick utdelning för spelet. Idag blev det inte heller så många långbollar som det ibland har blivit i andra matcher, utan man kunde för det mesta bygga upp sina anfall via mittfältet där ytorna var enorma. Man kan inte annat än imponeras av GIF idag. Man har haft problem med Rödsle och bottenlagen i år, men när det gällde som mest höll man ihop och vann övertygande.

Drömresultat
I och med att Mönsterås två närmaste konkurrenter om seriesegern, Stjärnan och Holsby, spelade 1-1 så går Mönsterås förbi Stjärnan och leder nu serien med 1 poäng inför sista omgången. Mönsterås har därmed avgörandet helt i egna händer. Som sämst kan det bli kval, men varför nöja sig med det. Lika bra att ta Holsby i sista omgången och ta direktplatsen till fyran.
För Rödsle ser det mörkare ut. Inför sista omgången ligger laget på nedflyttningsplats och har tre poäng upp till Målilla på kvalplatsen. Just dessa två lag möts i den sista omgången och eftersom Rödsle har bättre målskillnad så har man alltså ännu chansen att hålla sig kvar i femman.

Resultat omgång 21
Det var inte bara Mönsterås som gick upp i serieledning idag. Jag vill inte föregripa Professorns rättning, men om jag räknat rätt vann jag denna tipsomgång och borde i så fall gå upp i ledning inför sista omgången.
Alseda/Ädelfors-Braås 2-3
A/Ä har därmed inga chanser att hålla sig kvar i femman. Braås är en poäng över negativ kvalplats.

Ariel-Norrhult 2-2
Tippade oavgjort här.
Stjärnan-Holsby 1-1
Tippade oavgjort här. Av någon anledning tippade jag 1-1 på min blogg, men 2-2 på Professorns tips.

Långemåla-BB 2001 2-2
Målilla-Hebe 4-2
Målilla tog chansen, men i och med att Braås också vann, så ligger man kvar på negativ kvalplats.

Mönsterås-Rödsle 4-0

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

GF det här fixar ni!

Mvh
GF Fans Stockholm

Anonym sa...

nu jävlar gif grabbar upp till bevis och fixa div 4 platsen