7 oktober 2012

Dagen efter...spelare och tränare om gårdagens triumf och serieseger

En serieseger utan ett antal uppföljningsartiklar är ju otänkbart. Först blir det några spontana röster så här dagen efter den magnifika avslutningen. Jag kontaktade några av spelarna och tränarna…lite ofint kanske så här dagen efter firandet, men Mönsteråsbloggen är morgonpigg (vad är det för jäkla redaktion som bara hade två pilsner i kylskåpet).

Först ut är Idris Eliassi Sarzali:
-          Stort grattis till seriesegern! Hur är den spontana känslan så här dagen efter?

-          Tack så mycket! Det känns underbart, hur skönt som helst! Vi har varit värda att vinna serien! Bästa laget utan tvekan i serien som vann rättvist! Som sagt så jäkla skönt är det!

Frågade sedan en yrvaken Oskar Olsson:
-          Grattis, hur är den spontana känslan så här dagen efter?

-          Tack så jätte mycket! Ja den spontana första känslan är att jag har en djävulsk huvudvärk hehe, och jag tror inte det beror på mina nickar igår …Känslan är obeskrivlig. Det känns lite smått otroligt att det verkligen gick vägen. Jag är fruktansvärt glad.

-          Du gjorde själv två mål igår. Hur var känslan efter målen?

-          Även där är känslan obeskrivlig. Jag hamnade i ett sånt euforiskt tillstånd när jag gjorde mina mål, och känslan är svår att jämföra med något annat. Men jag hade svårt att njuta av dem, jag var så fokuserad på att vi skulle vinna matchen. Men så här dagen efter känns det helt underbart att målen fick betydelse.

-          Hur kunde det nederlagstippade Mönsterås bli seriesegrare?

-          Vi har utnyttjat det vi har varit bra på och inte försökt spela ett spel som vi inte behärskar. Vi har även fått en helt annan lagmoral sedan förra året vilket har resulterat i att vi verkligen har jobbat för varandra. Den vinnarmentaliteten som Pata och Tedde (Patrik Lindeborg,Fredrik Elvö) har bidragit med har inte funnits de tidigare åren. Och det tror jag är en stor bidragande faktor till att det slutade som det gjorde. Tedde har hela tiden förmanat ''årets viktigaste match'' på varje varje matchträning sedan vi började i vintras, och nu när det väl var dags för årets viktigaste match hade vi en stor erfarenhet av det.

Hoppas du är nöjd med svaren. Om du har flera frågor att ställa är det inga problem. Vill passa på att tacka dig för ett underbart jobb och för den tid du lägger ner. Det är väldigt uppskattat. Ett stort tack!

-          Tack och lycka till med konvalescensen!

Turen kom sedan till Andreas Hauge, en av de yngre killarna som har fått chansen allt oftare i år.
-          Hur är den spontana känslan så här dagen efter och varför gick det så bra i år?

-          Tackar, sjukt skönt! Känns jävligt bra att kunna ta hem serien trots att ingen trodde att vi skulle kunna vara med i toppen, vi slog från underläge hela tiden men det passade oss. Att ha ett ungt lag behöver inte alltid vara negativt, det är ett underbart gäng som alltid hungrar efter mer och aldrig är nöjda. Vi sliter för varandra och det finns en lagmoral som heter duga. Ålder spelar ingen roll egentligen. Är man bra nog, så är man gammal nog! Forza GIF!

Jag ställde även ett par frågor till tränarduon Patrik Lindeborg och Fredrik Elvö. Försökte fråga dem var och en för sig, för att se om jag skulle få divergerande svar, men de lyckades prata ihop sig (och kanske har vi där också en delförklaring till framgången).
-          Hej och grattis, hur är den spontana känslan så här dagen efter?

-          Fredrik: Tack för ditt grattis. Tack för ditt stöd och ditt engagemang under fotbollsåret som gått. Tack! Känslan idag är på topp. Idag (och under en liten tid framöver) är vi inte ödmjuka –  DET BÄSTA LAGET VANN! Så är det.

-          Patrik och Fredrik: Det känns fantastiskt bra idag. Man går runt med en väldigt behaglig och trivsam känsla inombords och bara njuter av detta! Härligt!!

-          Hur kunde det här nederlagstippade laget förvandlas till seriesegrare?

-          De framgångsfaktorer som kommer fram när vi pratar med spelarna är att
- det är en väldigt bra sammanhållning och bra stämning i gruppen. De trivs och tycker det är roligt att komma till träningar och matcher. Alla har dragit åt samma håll, mot samma mål och vi har verkligen fungerat som ett LAG på planen.
- det ovan nämnda i kombination med att det finns mycket kvalitet i gruppen och att vi hittat ett sätt att spela där spelarnas kvaliteter kommit till sin rätt har gjort att vi nu står som seriesegrare och njuter ordentligt av det.

Mönsteråsbloggen tackar för alla svar och återkommer snart med fler uppföljningar, statistik, personliga minnen och lite till. Och missa för all del inte gårdagens referat och bilder nedan.

Inga kommentarer: