6 oktober 2012

Jaaaaa!!! Serieseger!!! Grattis GIF!!!

Mönsterås GoIF är tillbaka i div 4 efter att idag ha besegrat serietrean Holsby borta med 4-2. Mönsterås ledde med 4-0 med fem minuter kvar, så det var aldrig något snack. Laget gjorde sin kanske bästa match för säsongen när det gällde som mest. Här ser vi grabbarna efter matchen. I bakgrunden  skymntar tränare och lagledare. Mönsteråsbloggen är tagen av stunden och kan just nu bara få fram ett GRATTIS! Nu ska jag fira med två pilsner!
Dramatisk slutomgång
Skulle Mönsterås lyckas behålla sin serieledning och gå upp i fyran eller skulle Stjärnan, en poäng bakom, smita förbi i sista omgången? Ja, idag skulle frågan få sitt svar när den dramatiska slutomgången i div 5 östra spelades. Stjärnan mötte Braås borta, medan Mönsterås fick ta sig an höstens suveräner Holsby på Brunnsvallen i Holsbybrunn. Holsby, som ytterst sällan förlorar hemma, hade i händelse av seger chansen att bli en av de två bästa treorna som får kvala till fyran.

Holsby börjar bäst
De ivriga falsettrösterna på planen avslöjade att det var två laddade lag som ställdes mot varandra. Mönsterås kom direkt i ett bra anfall som avslutades med ett skott som gick över. Men annars var det Holsby som började bäst. Med tyngd, bra passningsspel och fina djupledslöpningar satte man Mönsterås under viss press. Bortalaget höll dock ställningarna bra, men verkade något skärrat första kvarten.

GIF spelar upp sig och tar ledningen
Mönsterås kom mer och mer in i matchen och i den 23:e minuten fick Oskar Olsson boll en bit utanför straffområdet, och när han får betänketid brukar det kunna hända saker. Den här gången fick han på ett skott som otagbart letade sig in bakom en hjälplös Holsbymålvakt. 1-0 till Mönsterås.
Samtidigt fick jag veta att Braås hade tagit ledningen med 1-0 mot Stjärnan. I det läget hade Mönsterås stärkt sin serieledning, men mycket återstod förstås av matcherna.

GIF utökar
Direkt efter ledningsmålet hade Mönsterås ytterligare en bra chans att utöka ledningen på en lurig hörna. Holsby hade därefter ett par riktigt bra möjligheter att kvittera, utan att lyckas i sista momentet. Halvlekens sista minuter var det Mönsterås tur att ta över taktpinnen och efter tre fyra superlägen fick man utdelning när Oskar Olsson gjorde sitt och GIF:s andra mål på en hörna i den 43:e minuten. Ett oerhört viktigt mål!
Om Holsby hade varit mer effektivt kunde första halvlek ha blivit jämnare, men Mönsterås blev bättre och bättre ju längre matchen gick.

Mönsterås avgör
Mönsterås rivstartade andra halvlek och den hade bara pågått ett par minuter när Idris Eliassi drog på ett välplacerat skott som letade sig in vid ena stolpen. 3-0 till GIF som därmed såg ut att ha avgjort matchen. Mönsterås tog nu över matchen och skapade chans på chans. Det är nästan så att man kan tala om propagandafotboll på den här nivån. Det var snabba anfall som resulterade i frilägen, ribbskott och andra skott. I den 58:e minuten fick man utdelning efter en hörna då tvåmålsskytten Oskar Olsson fick på en klockren nick mot mål där Martin Lindkvist hann fram och gjorde 4-0.
Med fem minuter kvar att spela kände väl Mönsterås att det var klart och slappnade av lite för tidigt, varpå Holsby kunde göra två tröstmål genom Tomas Isaksson och Eric Adolfsson. Någon riktig nerv blev det aldrig.

Oerhört imponerande
Mönsterås vann alltså med 4-2 i en match som bjöd på en fin balans mellan skönlir och kamp. Grabbarna gjorde en av säsongens absolut bästa matcher när det behövdes som mest. Oerhört imponerande. Holsby som har beklagat sig över Mönsterås långbollar kunde nog knappast klaga på det idag.
I Braås lyckades Stjärnan vända och vinna med 2-1, men det hjälpte alltså inte nu när Mönsterås vann. Mönsterås blev därmed seriesegrare och spelar nästa år i division 4. Stjärnan får försöka kvala sig upp i fyran.

Serieseger mot alla odds
Inför säsongen var det egentligen ingen som trodde på Mönsterås. Lokalpressen tippade att man skulle hamna på negativ kvalplats. Mönsterås själva hade den modesta målsättningen att undslippa negativ kvalplats. Inte ens jag som alltid brukar tippa GIF som seriesegrare trodde på detta utan tippade dem på en sjätteplats. Men så gick man obesegrade genom vårsäsongen. Under hösten hamnade man i en liten svacka, och det såg ut som om Stjärnan skulle ta hem serien. Men Mönsterås lyckades mobilisera och vann de tre avslutande matcherna. Föga överraskande har succétränarna Patrik Lindeborg och Fredrik Elvö redan skrivit på för nästa säsong.
Det är svårt att skriva så mycket mer i afton. Ett stort och hjärtligt GRATTIS från Mönsteråsbloggen som inom de närmaste dagarna kommer att följa upp succésäsongen med nya artiklar och då även namnge alla som ingår i den segrande truppen där drygt 70% är 20 år eller yngre. Talang och vilja segrade över rutinen.

Brunnsvallen
Brunnsvallen var en mysig idrottsplats i samhällets utkant delvis omgivet av skog. Sittplatserna bestod av träbänkar och även en mindre läktare. Publiken var mycket trevlig, pratsam och kunnig. Kioskutbudet var bra och toaletterna fina. Intresset för korvarna var uppenbarligen så stort att min korv inte hade hunnit bli riktigt varm, men korvens kvalitet var egentligen bra.
Resultat sista omgången
I och med att Mönsterås vann, så vann jag även Professorns tipstävling. Således dubbelseger för Mönsterås idag!

Resultaten i övrigt innebar att Rödsle mirakulöst nog får chansen att kvala sig kvar i femman, medan formstarka Målilla åker ner i sexan.

BB 2001-Ariel 1-3

Braås-Stjärnan 1-2

Holsby-Mönsterås 2-4

Hebe-Långemåla 5-3

Norrhult-Alseda/Ädelfors 7-1

Rödsle-Målilla 4-3


Dagens seger var en kollektiv triumf. Men Oskar gjorde två mål och var även inblandad i det tredje.


8 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du att de blir en rejäl satsning nu? De ryktas om att Mönsterås bästa spelare är på väg hem, hoppas de stämmer.

Anonym sa...

Har också hört detta rykte. Låter för bra för att vara sant.

Anonym sa...

Vem är Mönsterås bästa spelare? Nicky? Mattias Rehn? Anton Agebjörn? Olle Hägelmark eller vem snackar vi om här? Nyfiken...:-)

Jonny sa...

Jag undrar också. Det bör ju i så fall handla om de namn som nämns ovan. Att de tre förstnämnda skulle trappa ner elitsatsningen redan nu förefaller helt osannolikt.

Anonym sa...

En av dom 3 första amnen är det

Jonny sa...

Verkligen sensationellt om det skulle bli så! Niki har ju ett år kvar på sitt kontrakt med OAIK vad jag vet och där sliter visst även Superettanklubbar vad jag har hört. Anton gör väl bra ifrån sig i Kalmar FF:s juniorer. Vill han spela vanligt seriespel igen så borde han väl gå direkt in i en högre division. Mattias är ju bara drygt 20 och går bra i OAIK. Blir förvirrad. Tvingas jag gissa så skulle det bli Anton då.

Anonym sa...

Jag tror på niki. Han får lite speltid i sin nuvarande klubb.

Jonny sa...

Ja, det kan skapa frustration.