13 oktober 2012

Högsrums FF väntar GIF:s damer i kvalet

Högsrums FF väntar
Imorgon börjar damerna sitt kval till nya division 2 (tidigare div 3) borta mot öländska Högsrums FF. Högsrum kom tvåa i division 4 sydöstra där man spelade ihop 36 poäng (11-3-4). Hemmasviten var 6-0-3. 29 av lagets 57 mål gjordes av Marie Erlandsson, vilket räckte för att vinna skytteligan. Så där gäller det förstås att se upp. Antalet insläppta mål blev 36. Högsrum började kvalet förra helgen med att spela 2-2 mot Västerviks FF.

Kvalkrånglet
Totalt finns det tre småländska kvalgrupper med tre lag i varje grupp. I normala fall hade de tre gruppsegrarna fått spela i tvåan nästa år, men i år är man helt beroende av hur det går för tre småländska/blekingska lag i kvalet till division 1. Om FC Oscarshamn, Lörby och Ormaryd vinner sina kvalgrupper så spelar de tre kvalgruppssegrarna till tvåan i division 2 nästa år. Men för varje småländskt/blekingskt lag som inte lyckas kvala till div 1, så blir det en gruppsegrare mindre som får spela i tvåan. Så hur är läget just nu?
I grupp 6 är det Ormaryd som representerar Småland och de fick oavgjort i första matchen. Nu väntar en helt avgörande match mot Vara som vann sin första match med 5-2. Ormaryd måste vinna där för att vinna gruppen, vilket jag tror blir svårt, men kanske finns 50% chans.

I grupp 8 kvalar FC Oscarshamn som vann sin första match med 3-1. Där återstår en match mot Glumslöv som fick stryk av samma lag som FC Oscarshamn besegrade. Här är det mycket som tyder på att vi får ett småländskt lag som vinner gruppen.

I grupp 9 spelar Lörby från Blekinge och de har inte spelat någon match än, men jag tror man får svårt att rå på Hammenhög här.
Det mest sannolika är att det blir ett eller i bästa fall två lag som vinner sina kval till div 1. Det betyder att Mönsteråsdamerna inte bara måste vinna sin kvalgrupp utan bli bästa kvalgruppsvinnaren. I bästa fall kan det räcka med att bli näst bästa kvalgruppsvinnaren.

Hittills har kvalgruppsmatcherna till tvåan gått GIF:s väg något så när. I grupp 1 delade man på poängen i den första matchen. Det gjorde även Högsrum och Västerviks FF i GIF:s grupp. I grupp 3 har man hunnit lite längre: Union har spelat färdigt med en seger och en förlust. Ingelstad står på en förlust. Sandsbro däremot vann sin första med 3-1 och har nu Ingelstad kvar.  Sett mot denna bakgrund vore det bra om GIF förutom att vinna kunde få bättre målskillnad än Sandsbro.

Inga kommentarer: