14 oktober 2012

Seger för Mönsteråsdamerna i kvalet

Mönsteråsdamerna vann sin första match i kvalet till tvåan borta mot Högsrums FF med 3-0. Målen gjordes av Moa Persson (3 min), Ofelia Medhammar (11 min och 26 min). Man får alltså intrycket av att GIF rivstartade. Jag återkommer när jag vet mer. Men det här var ju en perfekt start! Utmärkt! Ingen enkel uppgift att åka till Öland. Jag var lite orolig för Marie Erlandsson som gjort mål i 16 av 18 seriematcher och i kvalet mot Västervik. Men hon hölls uppenbarligen i schack.

Den följande straffläggningen, som görs utifall flera lag hamnar på samma poäng och målskillnad, verkar Mönsterås ha vunnit med 3-0 efter mål av Ofelia Medhammar, Lisa Karlsson och Magdalena Svensson.

Nu när det inte är säkert att det räcker med att vinna sin kvalgrupp, blir det förstås extra viktigt att få med sig bra målskillnad. Det ökar chanserna att bli bästa kvalgruppsvinnare, vilket ger goda chanser att ta en plats i tvåan. Nästa helg väntar Västerviks FF hemma och då räknar jag med att vara på plats. Min luftrörssjuka gjorde att jag tyvärr inte kunde vara med idag. Jag "testspelade" igår genom att följa med familjen en tur till Kalmar och det gick inte särskilt bra. Så Öland i dagens ruskväder var inte att tänka på.

Inga kommentarer: