11 oktober 2012

Silly Season, träningsmatcher och serieindelning

Nyansering
Häromdagen skrev jag att jag inte gillar Silly Season. Så är det och jag har alltid en viss retorik kring det varje år, även om jag känner mig osedvanligt lugn i år. Inget nytt under solen. Det som gällde under säsongen – ”laget före jaget” – förvandlas annars plötsligt till ”jaget före laget”. Jag syftar nu inte på GIF, utan mer allmänt. Och det gäller förstås långt ifrån alla. De flesta kämpar väl på i samma klubb år efter år. Men jag är av den gamla stammen som håller på klubbkänslan.

Men för att ingen ska behöva tro att jag är fullständigt lagegocentrisk som vill förvägra enskilda spelare framgångsrika karriärer, så ska jag nyansera mig. Det jag ogillar är det här duttandet i närområdet, mellan lag i samma division eller med bara en divisions skillnad. Om det inte finns alldeles särskilda skäl, så är det ju totalt meningslöst och förödande för föreningarnas kontinuitet. Troligen blir det inte särskilt mycket bättre för spelaren heller.  Låt oss leka med tanken att en spelare i div 5 byter till en klubb i div 4 där han får spela ibland och bänkas ibland. Nå, han är med och laget kommer åtta. Hade han inte haft det betydligt roligare i division 5-laget som vann serien? Jo, sannolikt. Självförtroendet hade också blivit bättre och när något är roligt ökar chanserna att utvecklas positivt.

Däremot har jag förståelse för de exceptionella talanger som genom årtiondena har flyttat vidare. Man får vara stolt för spelare som Sunesson, Niki och Rehn, för att bara nämna tre. Det är inte mot dessa spelare min kritik riktas.
Nä nu släpper jag det här ledsamma temat på ett tag.

Träningsmatcher
GIF har redan bokat in några träningsmatcher – Kåremo (23/2), Stjärnan (2/3), Hossmo (16/3), Blomstermåla (23/3), Timmernabben (datum oklart) och Runsten/Möckleby (13/4). Lägg därtill en träningshelg 9/3. Det man kan säga att är det här andas en viss målmedvetenhet. Motståndarna är väl valda. Första matchen om sisådär 135 dagar då.

Serieindelning
Det är ju oerhört viktigt att Smålands FF inser att Mönsterås, Timmernabben och Blomstermåla måste hamna i samma serie. Jag förmodar att alla lagen kommer att uppvakta Smålands FF tidigt i frågan. Läget är ju helt unikt. Om så Stjärnan också går upp vore det ju bra om de också hamnade i samma serie.

Kommer då Stjärnan att klara sitt kval mot Glömminge och Furuby? Nja, jag tror man får det väldigt svårt borta mot Glömminge. Mot Furuby tror jag man har större chanser, men frågan är om det räcker.
Så fort jag blivit frisk ska jag ner och kolla in konstgräsplanen.

Inga kommentarer: