1 november 2012

Mönsteråsalmanackan 2013


Mönsteråsalmanackan för 2013 har kommit. Almanackan, som ges ut av Stranda hembygdsförening och Lions, har nog kommit sedan 1980-talet och visst är det trevligt med lokala bilder som förgyller året. Årets upplaga är dessutom betydligt bättre än förra årets och uppvisar en bra balans mellan gatuvyer och persongallerier.
Jag vill dock understryka att det inte är jag som väljer ut bilderna, vilket man kanske skulle kunna tro eftersom jag jobbar just med hembygdsföreningens arkiv och bilder. Men jag sitter inte här och berömmer mig själv. Jag har av någon anledning inte blivit tillfrågad eller fått vara med på något sätt. Lite synd då det har framkommit så många helt unika bilder från glasplåtar det senaste året. Men jag fick inte vara med i årsboken heller, så det är inte att förvåna. Det är tyvärr mycket prestige och revirtänkande. Sitter man i en kommitté, som här bara består av en person, så betyder inte det i min värld att man ska göra allt jobb själv, utan att man har fått ansvar för att få fram en så bra slutprodukt som möjligt, vilket kan betyda att man får anlita och ta in andra människor i processen. Till nästa år hoppas jag man kan samla ihop ett gäng och utgå från 100 foton, varav man sedan väljer ut 12. Mer redaktionellt arbete alltså.

Jag säger som jag tycker. Man känner sig ganska värdelös när man jobbar på föreningen, men föreningen inte tar vara på ens kompetens för årsbok och almanacka. Men strunt i det nu. Bums iväg och köp almanackan! Den är värd sina 90 kr och kan köpas i Mönsterås Bokhandel.

Inga kommentarer: