11 december 2012

Fler nyförvärv till GIF

Ytterligare två nyförvärv
Som Mönsteråsbloggen tidigare redovisat så har Mönsterås GIF gjort klart med 5 nyförvärv. Nu har ytterligare två anslutit sig till truppen - Denis Halikanovic från Långemåla och Fredrik Sandelius som återvänder hem efter ett år i Ruda.

Ännu en gång anser Mönsteråsbloggen att GIF har gjort två riktigt kloka värvningar och det var ju en snygg kontring på Blomstermålas senaste värv.

Denis Halikanovic är 29 år och kommer närmast från Långemåla IF (även om han vad jag vet bor i Mönsterås) där han förra säsongen gjorde 11 mål och vann den interna skytteligan, även om han inte gjorde mål i så många matcher. Han står angiven som forward. Moderklubb anges vara Persnäs AIF. Om jag inte missminner mig har han även spelat en tid i Timmernabben. En målspjuver var just det jag satt och efterlyste i värvningarna, så det här var verkligen utmärkt.

Fredrik Sandelius, 28 år, kan jag inte så mycket om, men han kommer förstås att bidra med sina kvaliteter, öka konkurrensen och bidra till bredden. Utmärkt att GIF tar hem sina spelare.

Mönsteråsbloggen hälsar även dessa spelare välkomna till ostkustens mest anrika förening!

Mer än jag hade hoppats på
Återstår så bara några dagar av Silly Season och jag vet inte om GIF ska lyckas kroka fler nu. Personligen tycker jag årets värvningar är betydligt mer än jag hade vågat hoppas på, både om man ser till kvalitet och bredd. Jag menar - får man Stjärnans bäste mittfältare (Sebastian Karlsson) och Långemålas bäste målskytt (Denis), Erik Olsson, Johan Nyström och ytterligare några riktigt bra, så kan man liksom inte klaga. Nu när Silly Season fungerar som det gör, och sett över lång tid är det väl ett givande och ett tagande. Lägg därtill att GIF redan har flera riktigt bra spelare i truppen sedan förra säsongen, så ser GIF riktigt starka ut.

Återstår nu att se hur det blir med Idris. Det lär vara 70-80% risk att han lämnar, men han ska visst bara göra det om det blir riktigt bra anbud. Kalmar AIK gick ju inte upp i trean, så jag tror inte att det lockar lika mycket längre. Men det kan ju finnas annat. Om några dagar får vi väl veta.

Inga kommentarer: