23 december 2012

Mitt första möte med tomten

Mitt första möte med tomten julen 1968. Jag var förmodligen vettskrämd inför åsynen av den minst sagt obehagliga tomtemasken som morfar tagit på sig.

Under jul och nyår kommer jag att publicera minst tre artiklar om Kråkerums historia som helgläsning. Tyvärr hinner jag nog inte bli färdig med den första artikeln som tänkt till julafton, men håll ögonen öppna. Jag har gjort en hel del ny forskning i originalarkiv och kan lova några spännande godbitar. Senast Annandagen bör del ett kunna läggas ut.

1 kommentar:

Anonym sa...

God afton!
Innan exkardinal Joseph Ratzinger river loss i Rom hinner jag visst med en liten kommentar.
Mannen till höger såg jag åtskilliga gånger i barndomens juletid, men var aldrig rädd för honom.Sanning att säga är det så att jag fortfarande inte vet vilka olika varelser det var bakom masken. I nödfall fick man själv vara tomte senare, när man fortplantat sig. Lyckades dock dupera min dotter åtminstone EN gång ; hon trodde det var tomten, men hade senare inför modern kommenterat :"Tomten hade pappas händer!"
Damen till vänster har jag också ett minne av att några gånger ha sett såsom passagerare på Din fader Kurts BSA! Kan det vara så?

Julhälsningar!
Willy.