16 mars 2013

Fantastiskt fin första halvlek av GIF

GIF förlorade med 1-0 mot Hossmo. Om GIF hade fått utdelning för sitt spelövertag i första halvlek så hade man avgjort där med 3-4 mål.

Historien upprepade sig
Historien upprepade sig för Mönsterås i dagens träningsmatch. Precis som mot IF Stjärnan i förra matchen så dominerade man spelet stora delar av matchen, men förlorade ändå till slut.
Två framtidslag
Det var två unga lovande framtidslag som gjorde upp i dagens träningsmatch på konstgräsplanen i ett soligt Mönsterås. Både Hossmo och Mönsterås har lyckats behålla sina trupper intakta och även förstärkt inför årets säsong. Inom ett par år siktar båda lagen på att avancera till elitfyran.

Mönsterås tar över
Matchen började i ett högt tempo med flera chanser åt båda håll. Men ganska snart tog Mönsterås över spelet. Hemmalaget vann nästan varje närkamp, spelade varierat och anföll snabbt med finurliga kombinationer. Jag tror att jag utan överdrift kan skriva att Hossmo var utspelat stora delar av halvleken.
En orgie i missade chanser
Mönsterås skapade flera mycket farliga chanser som borde ha förvaltats bättre. Nämnas kan ett friläge där den pigge Alfred Ekwall fick gott om tid men sköt rakt på Hossmos välplacerade målvakt. Något senare fick en hemmaspelare på ett kanonskott som såg ut att leta sig rakt upp i krysset, men på ett mirakulöst sätt lyckades Hossmos duktige målvakt få fingertopparna på bollen. Mönsterås fortsatte att rada upp chanser och närmast var Erik Olsson som fick en klockren ribbträff. Vid ett tillfälle hade Mönsterås öppet mål, men spelaren missade bollen. Ja, så där såg det ut. Hossmos ledarbänk verkade frustrerad och jag kan tänka mig att det blev lite frustrerat i Mönsterås också när man dominerade så kraftigt utan att göra mål.

Hossmo tar ledningen
Hossmo skapade sina få chanser när Mönsterås vid några tillfällen slarvade med uppspelen, och när halvleken gick mot sitt slut kunde Hossmo spela sig in i straffområdet och relativt ostört göra 1-0 efter alldeles för snällt försvarsspel från hemmalaget. Målet var ologiskt sett till spelet, men Hossmo visade prov på effektivitet när man väl fick chansen.
Jämnare andra halvlek
I andra halvlek spelade Hossmo upp sig och satte högre press på motståndarna, samtidigt som Mönsterås fina spel kom av sig. Andra halvlek blev ganska jämn, men Hossmo vann den på poäng. Mönsterås spelade upp sig igen i matchens slutskede och skapade några bra chanser att kvittera, men åter igen visade man prov på ineffektivitet i sista fasen.

Summering
Mönsterås spelade riktigt fin fotboll i första halvlek där man borde ha avgjort matchen. Får man bara ordning på målskyttet så kan laget bli att räkna med i fyran. Mönsterås testade idag en delvis ny trupp jämfört med förra matchen, och visade därmed att man har bredd för division 4. Bäst i ett jämnt lag var Erik Olsson och Alfred Ekwall.
Det positiva med dagens match bortsett från det väldigt fina spelet i första halvlek, var att GIF visar att man har en bred jämn trupp. Ungefär halva truppen var ju utbytt jämfört med förra matchen. GIF visade också att man kan både spela ut och spela jämnt med ett annat division 4 lag. GIF har dessutom Idris kvar som ett ess i rockärmen och han lär behövas både som framspelare och målskytt.

I andra halvlek jämnade Hossmo ut spelet och visade moralisk styrka som tog sig ur greppet och spelade upp sig. Bäst i Hossmo var målvakten och nyförvärvet från Fliseryd Victor Berkeby.