18 mars 2013

Lagen om alltings jävlighet...



Nej, jag ska inte reda ut lagens historia, utan bara konstatera att den stämmer. Den här våren ska jag bara hålla två föredrag och imorgon är det dags för den första. Vad händer då? Jo, natten till lördagen får jag ont i halsen och nu sitter man här med toksnuva och hosta.

Börjar bli uppgiven och samtidigt förbannad på alla sjukdomar. Det låter motsägelsefullt, men så är det. Kan helt sanningsenligt notera att jag varit sjuk 75% av det här året. Det började med en förkylning ett par veckor in på året. Var sedan frisk ett par veckor innan jag fick influensa (trots att jag vaccinerat mig). Var då hemma fyra dagar. Fick sedan bihåleinflammation som följdsjukdom och den ville inte gå över. Först förra veckan började jag ana slutet. Men så slog då den nya förkylningen till. Man blir så j-la trött när man aldrig får återhämta sig ordentligt.

Nå, jag sitter hemma och jobbar idag och kommer givetvis att hålla mitt föredrag imorgon. Jag har aldrig ställt in ett föredrag pga förkylning, och det är självklart att jag kör nu också. Har laddat upp med tre sorters nässpray och nån hokuspokusmedicin som anges hjälpa mot förkylning, men som bara är humbug. Egentligen är det skandal att Apoteket säljer skiten och att jag i min desperata jakt efter hälsan köper den. Visst kan det finnas många läkande krafter i växtligheten, men det mesta är tveklöst lurendrejeri och jag tycker Apoteket borde distansera sig från detta.

Jag minns två år i Växjö på 1990-talet då jag inte hade en enda förkylning....och nej...jag hade inte bättre kondition, åt inte sundare och levde inte isolerat. Jag hade bara inget superviktigt att göra som krävde att jag var frisk.

Inga kommentarer: