23 april 2013

Försnack och tips inför omgång 2 av div 4 NÖ

Många mål
Första omgångens fem spelade matcher bjöd på imponerande 29 mål, vilket innebär ett snitt på 5,8 mål per match. Ingen match hade färre än 4 mål. Förra året hade premiäromgången 2,3 mål i snitt (räknat på 6 matcher). Positiv fotboll är ju inte negativt om man vill få fler att se matcherna. Med åren har jag för egen del lärt mig att uppskatta även ett stabilt försvarsspel. Men nog blir det ännu så att jag ofta utser matchens bäste spelare bland mittfältare eller forwards. Det är förstås orättvist och lite okunnigt. Det är lätt att man väljer det iögonfallande och där vill jag bli bättre. Men jag ville ändå lyfta fram det här med många mål. Hoppas det fortsätter med ett högt snitt.

Tyvärr verkar det bli en del matcher på konstgräsplaner ytterligare en tid. Ja, inte för att jag har något emot konstgräs egentligen (toppen att de finns), men det medför ibland att man inte får se de andra lagens riktiga hemmaidrottsplatser. I stället för Madesjövallen så lär jag hamna på Åkrahälls IP.

Inför omgång 2
Andra omgången som spelas torsdag till lördag blir högintressant. Kommer de lag som vann i första omgången att fortsätta på vinnarspåret och påbörja en positiv trend, eller blir det många lag som står på en seger och en förlust efter två omgångar? Det är förstås alltid bra att bygga en stabil poänggrund i de första omgångarna, så att huset står stadigt när svackan kommer.
På torsdag spelas tre matcher. De förmodade topplagen Trekanten och Nickebo som förlorade i premiären möts här i en väldigt viktig match. Det lag som förlorar sin andra match i rad hamnar i ett knepigt psykologiskt läge om man vill vara med i toppen redan från början. En sk 6-poängsmatch.

Smedby tar emot Blomstermåla och där får Blomstermåla gälla som favoriter. Blomstermåla har ju på pappret lite enklare motstånd i de inledande omgångarna.

För Mönsterås som derbyvann mot Timmernabben väntar nu två bortamatcher. Den första är mot Madesjö och det verkar som om den ska spelas på en konstgräsplan i Nybro. Här gäller det för Mönsterås att fortsätta spela med samma energi och skärpa som senast. Samma laddning inför varje match. Inget går bra av bara farten. Att Madesjö förlorade med 1-8 mot Blomstermåla får inte leda till underskattning. Madesjö har inte imponerat defensivt, men var inte så underlägsna som siffrorna visar. Mönsterås måste spela i närheten av sin högsta nivå för att knipa poäng och Madesjö är ett av de lag som GIF ska ha bra chanser emot. Jag påstår att GIF har ett gynnsamt utgångsläge för att vara obesegrade efter två omgångar.
På fredagen blir det premiär för VSGF/JAIK som fick sin match i första omgången framskjuten. För motståndet står Fågelfors. VSGF/JAIK har haft en ganska bra försäsong och verkar starka hemma, så Fågelfors måste spela bra för att ta hem matchen.

Samma dag möter IFK Oskarshamn Hultsfred och det är väl inte helt osannolikt att hemmalaget följer upp premiärsegern med tre nya poäng.
På lördag avslutas omgången då Timmernabben möter Överum. Nabben lär vara revanschsugna efter det tunga fallet i premiären. För Överum gäller det att bevisa att premiärsegern inte var ett undantag.

Tips omgång 2
Som vanligt går det bra att utmana mig i tipset. Det är bara att lämna en kommentar.

Torsdag
Trekantens IF-Nickebo IK 2-2
Tror båda lagen är rädda för att förlora andra matchen i rad.

Smedby BoIK-Blomstermåla IK 1-3
Blomstermåla bör vara ett bättre lag, men det känns som om Smedby har viss överraskningspotential.
Madesjö IF-Mönsterås GoIF 1-3
Tror att Mönsterås med nytt självförtroende och bevarat fokus kan vinna även här.

Fredag
VSGF/JAIK-Fågelfors IF 1-2
Känns ovisst. Chansar på Fågelfors som ändå har några riktigt bra klasspelare på den här nivån.

IFK Oskarshamn-Hultsfreds FK 2-1
Tror Oskarshamn är starka i år och vinner igen.
Lördag

Timmernabbens IF-Överums IK 2-1
Nabben måste ha koll på Överums notoriska målskytt Jimmy Gullquist. Har man det så vinner man. Jag är inte helt övertygad.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Här kommer mitt tips för omg 2.

Trekanten - Nickebo 4-2
Smedby - Blomstermåla 0-5
Madesjö - Mönsterås 0-4
VSGF/JAIK - Fågelfors 1-1
IFK O-hamn - Hultsfred 3-1
Timmernabben - Överum 2-2

Mvh
Magnus J Mönsterås GOIF

Anonym sa...

Här kommer mitt tips för omg 2.

Trekanten - Nickebo 3-2
Smedby - Blomstermåla 1-3
Madesjö - Mönsterås 3-4
VSGF/JAIK - Fågelfors 2-1
IFK O-hamn - Hultsfred 4-2
Timmernabben - Överum 3-1

Mvh/dakiller

Anonym sa...

SOCCER4
Trekantens IF-Nickebo IK 2-0
Smedby BoIK-Blomstermåla IK 0-2
Madesjö IF-Mönsterås GoIF 2-1
VSGF/JAIK-Fågelfors IF 0-3
IFK Oskarshamn-Hultsfreds FK 3-1
Timmernabbens IF-Överums IK 2-0

Andy sa...

Här måste man ju va med...:

Trekanten - Nickebo 1-2
Smedby - Blomstermåla 0-3
Madesjö - Mönsterås 0-2
VSGF/JAIK - Fågelfors 0-2
IFK O-hamn - Hultsfred 4-2
Timmernabben - Överum 1-0