13 april 2013

GIF förlorade genrepet

GIF förlorade dagens genrep borta mot Runsten/Möckleby med 2-0.  R/M tippas tillhöra toppen av sydöstra fyran, så en förlust är i och för sig inte anmärkningsvärd. Dessutom brukar GIF alltid förlora mot R/M och ofta med betydligt större siffror. Jag följde matchen på Twitter och enligt R/M:s twittrare var matchen ganska jämn med flera heta chanser för båda lagen. Det var bara det att GIF inte gjorde målen.

GIF har haft lite svårt att få in bollen i år. Det hade man även för två år sedan, då man precis som i år hade ett starkt mittfält. Förra året hoppade man i mycket över mittfältet och körde på, vilket gav mål. Ändå tror jag man vinner i långa loppet på att spela som man gör nu. Det blir mer varierat. För två år sedan byggde allt på en mittfältare. Nu tycker jag fler får hålla i bollen. Så jag är full av tillförsikt. Det lär bli en hel del segrar. Det är jag övertygad om. Rent psykologiskt är GIF tillbaka i outsiderpositionen, och där brukar man trivas.

Det finns ingen som helst anledning att deppa ihop för den här försäsongen. Det där med missade målchanser brukar jämna ut sig under en säsong, så jag tror på islossning. GIF är snart vinnare igen. Ja, redan nästa helg faktiskt. Inte så kul för Nabben kanske som retroaktivt får ta smällen.

Inga kommentarer: