15 april 2013

Mönsteråsbloggens kommande tipstävling

På fredag och lördag spelas den första omgången av div 4 nordöstra. Som vanligt kommer jag att omkring tre dagar före första matchdag lägga ut ett försnack och ett tips. Den här gången kommer inlägget på tisdag.

Tipstävling
Nytt för i år är att jag bjuder in alla att delta i Mönsteråsbloggens tipstävling där slutsegraren både får ära och ett pris. Det enda man behöver göra är att lämna en kommentar där det framgår hur man tror att matcherna slutar. Tippa på så sätt att du anger resultatet i antalet mål, ex Mönsterås-Timmernabben 2-1. Det är viktigt att man inte bara anger 1, X eller 2 då rätt resultat (gjorda mål) kan bli avgörande om flera tippare får lika många rätt. Lämna inget tips som kommentar till detta inlägg, utan vänta till morgondagens inlägg.
Vem som helst får delta. Man behöver alltså inte vara aktiv i någon av de föreningar som spelar i div 4 Nordöstra. Om du representerar eller håller på något av lagen, får du dock gärna skriva lagets namn efter ditt namn, så blir det roligare.

Tidigare år så har Ariels Professorn hållit i tipset, men nu spelar vi inte i samma serie längre och då tänkte jag föra traditionen vidare i den mån det visar sig bli något intresse. Minst 3-5 tippare, gärna fler, behövs för att det ska bli intressant.
Upplägget är som följer: Vunnen omgång (flest rätt tippade matcher i en omgång) ger 2 poäng, varje rätt tippad match ger 1 poäng, varje rätt tippat resultat ger 1 poäng.

Om flera tippare får lika många rätt tippade matcher i en omgång, så fäller rätt tippade resultat avgörandet. Om inte heller det kan skilja dem åt, så blir alla med lika många rätt segrare i den omgången.
Den som efter säsongen har flest poäng står som segrare. Om flera tippare vid säsongens slut har lika många poäng, vinner den med flest antal rätt gissade matcher. Om inte det räcker, så vinner den som har tippat flest rätta resultat.

Det är inte krångligt. Jag lovar att ha koll på siffrorna.
I morgon lägger jag ut försnack och tips till den första omgången. Varmt välkommen att delta.

Inga kommentarer: