15 april 2013

Så här slutar div 4 nordöstra

Efter att ha presenterat alla lag har det blivit dags att tippa hur div 4 Nordöstra slutar. Inom parentes anger jag hur Barometern/OT tippade i bilagan Bollkallen.

Serien är väldigt svårtippad och det är tveksamt om det finns något lag som blir överlägset. I själva verket kan vilket lag som helst av de åtta jag nämner först blanda sig i toppstriden. Däremot tror jag att de två avstigningskandidaterna blir avhängda redan under vårsäsongen.
1. Trekanten (4)
2. IFK Oskarshamn (3)
3. Blomstermåla (6)
4. Fågelfors (2)
5. Nickebo (1)
6. Mönsterås (9)
7. Hultsfred (8)
8. Timmernabben (7)
9. VSGF/JAIK (10)
10. Madesjö (5)
11. Smedby (11)
12. Överum (12)

1. Trekanten
Verkar starka i år med en bra mix av unga och rutinerade. Har värvat friskt och ibland kan det leda till kapsejsning. Men ändå…jag tror på Trekanten i år.

2. IFK Oskarshamn
Stabilt lag som visserligen har haft lite svårt att göra mål, men sett över en hel säsong tror jag man gnetar sig upp till andraplatsen.
3. Blomstermåla
Om man börjar ta fler poäng på bortaplan så tror jag Blomstermåla med sitt snabba fyndiga spel är med i toppen i år. Krävande tränare som gjuter ett lag med rätt inställning.

4. Fågelfors
Har förstärkt ytterligare jämfört med förra året, och lyckas man slipa bort en viss ojämnhet så kan det leda långt.

5. Nickebo
Av många tippade som seriesegrare. Och visst har man en bra offensiv. Men jag tror inte defensiven räcker till.

6. Mönsterås
Nykomling som jag tror kan etablera sig i mitten direkt. Man har definitivt spelet för div 4. Kommer bara målen också så kan det bli en bra säsong.

7. Hultsfred
Om man förlorar sina rutinerade måltjuvar som det sagts så tror jag man får svårt att upprepa förra säsongens andraplats. Mitten verkar mer realistiskt.

8. Timmernabben
Nabben är svårslaget, men över en hel säsong tror jag man får nöja sig med en nedre mittenplacering. Jämna men utan den där superspetsen.

9. VSGF/JAIK
Kan komma högre upp, men hamnar nog strax över kvalplatsen. Lär knipa en hel del poäng, men också förlora mot de bästa lagen.

10. Madesjö
Ramlade ur elitfyran, och har inte imponerat under försäsongen. Tror man får det ganska svårt i år och får kvala.

11. Smedby
Har förlorat mycket rutin och satsar på unga spelare. Har ett par duktiga forwards, men jag tror inte man räcker till för fyran just nu.

12. Överum
Bygger vidare på stommen från förra året, men verkar ha problem med skador och tongivande spelare som kanske inte kan spela av andra skäl. Försäsongsmatcherna imponerar inte och jag tror sessionen i fyran blir ettårig.

Inga kommentarer: