31 maj 2013

Det märks att det snart är valår...+ gör en punkfestival

Mönsterås kommun gör stora investeringar just nu i allt mellan himmel och jord. Det är bra. Samtidigt blir det lite komiskt då kommunen tidigare har hållit stenhårt i plånboken likt den snålaste smålänning i nöd. Det märks alltså att det snart bara är ett år kvar till valet. Skada för demokratin dock att Kommunstyrelsen är eniga om budgeten. Det saknas alltså en tydlig opposition i Mönsterås. Utan en alternativ budget blir det ju svårt att visa på en alternativ framtid.

Ingår det måhända också i valfläsket att låta medborgarförslag och informella påtryckningar bli kanaler för egenintresset? Det blir komiskt när kommunen motiverar trädfällningen på Sjögatan med att det blir luftigare och att träden hindrade skötsel av buskarna (trots att grenarna inte alls var i vägen), samtidigt som en av dem som låg bakom trädfällningen briljerar med foton på sin nya utsikt.

Apropå bluesfestivalen. Det skulle vara kul om festvalkommittén plötsligt bestämde sig för att - "nu vet vi hur blues låter och därför gör vi en punkfestival istället". Undrar om kommunalrådet skulle vilja inviga den också?

Kommunen verkar vilja ställa högre krav på arbetslösa ungdomar i behov av socialbidrag. När skapade högre krav nya jobb? Nej, bakom döljer sig förstås alliansens människosyn att den arbetslöse inte har ansträngt sig tillräckligt, något som kommunen inte har med att göra. Man blir inte livegen bara för att man är i behov av socialbidrag. Förnedrande att bli behandlad von oben och få sin frihet begränsad för att man är i en svår livssituation. En del skattebetalare tror felaktigt att de har bestämmanderätt över dem som tar emot deras pengar. Det värsta jag vet är den där präktiga bruksortsattityden - "jag har minsann arbetat och slitit och betalat skatt, och den som tar mina pengar till socialbidrag ska minsann lära sig att göra rätt för sig." Unket!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Ska du skriva något om de 2 tiggarna som sågs på Storgatan
i torsdags 30/5?
Dels en främmande man som kollade
deras burkar för tiggda pengar.
mvh Jochen

Jonny sa...

Kan bli. En satt utanför systembolaget också. Ledsamt.

Anonym sa...

Angående tiggarna,såg dom första gången i Tisdags då satt en kvinna mittemot skohörnan och den andra utanför där pappersmannen en gång låg. Nätterna tillbringa kvinnorna + 3 män på lastpallar på parkeringen vid idrottsplatsen.