1 juni 2013

Sammanfattning av omgång 8

5 av 6 matcher har spelats av den åttonde omgången och eftersom den uppskjutna matchen spelas först i augusti så gör jag en preliminär sammanfattning redan nu. Åttonde omgången innebar ju en riktig skräll och en överraskning. Mönsterås leder på 21 p. Därefter följer IFK Oskarshamn på 19 och Blomstermåla på 18. Just nu utgör de en relativt avgränsad topptrio. I botten återfinns Nickebo 4 p, VSGF/JAIK 5 p och Hultsfred 5 p. De två sistnämnda har dock bara spelat 7 matcher.

Mönsterås-Smedby 4-0
Mönsterås tog genast tag i spelet och visade att man snabbt hämtat sig från derbyförlusten. Solklar seger. Den här gången höll man också sin ledning utan problem. Inte minst en mental seger.
Nickebo-Fågelfors 2-6
Fågelfors fick igång målskyttet och hamnade på säkrare mittenmark, medan läget ser allt mer bekymmersamt ut för Nickebo som ligger sist. Och jag som ännu tycker att Nickebo är det bästa laget GIF har mött hittills efter Blomstermåla.

Trekanten-IFK Oskarshamn 2-3
Oskarshamn vände ett underläge med 1-2 och knep tre viktiga poäng i toppstriden.
Madesjö-Hultsfred 1-3
Här har vi överraskningen. Trodde aldrig formstarka Madesjö skulle förlora hemma mot Hultsfred som har varit helt uddlösa hittills.

Överum-Blomstermåla 2-0
Omgångens stora skräll. Blomstermåla hade drömläge efter vinsten mot Mönsterås. Kan det finnas något samband? Var man så nöjda efter derbyvinsten att inte hungern riktigt hade hunnit infinna sig? Det behöver inte vara så. Överum är svåra att slå på deras hemmaplan. Jag utfärdade ju skrällvarning här i försnacket, men som vanligt följde jag inte magkänslan i tipset.
Tipset efter 5/6 av omgång 8
Någon vinnare kan ännu inte utses av omgång 8 då flera tippare har 3 rätt. 3 rätt har Mönsteråsbloggarn, Magnus J (som tippade seger för Överum) och R (som också tippade seger för Överum). 2 rätt har Dakiller, Wesslund och Christer J.

Däremot har jag fört in poängen för rätt tippade matcher och resultat. Så just nu ser tabellen ut som följer:


Nästa omgång har vi en komplikation för de 8 lag som spelar den 6:e juni. Jag säger bara Sweden Rock Festival! Förhoppningsvis slår det ungefär likvärdigt för alla lag.

Inga kommentarer: