6 maj 2013

Försnack och tips inför omgång 4 av div 4 NÖ

Fjärde omgången
Seriespelet tickar på regelbundet nu och det har blivit dags för den fjärde omgången som spelas onsdag till fredag.

Först ut är Mönsterås som tar emot Nickebo. Hemmalaget har som nykomling tre raka segrar och om målsättningen är att hänga kvar så ser det ju löftesrikt ut. Nickebo har förlorat tre matcher och har fått en brant uppförsbacke till den serieseger många trodde de skulle ta. Om Mönsterås når den standard man visade i första halvlek mot Överum senast så kan det faktiskt bli en fjärde seger. Det var en av de absolut bästa halvlekar jag sett GIF spela. Det jag gillar bäst med GIF just nu är 1. att man lyckats skapa ett lag av alla dessa starka personligheter och 2. att man lyckas förena ödmjukhet (vår målsättning är att hänga kvar) med kaxighet (vadå div 4? nu går vi ut och kör över Nabben). För att besegra Nickebo krävs hur som helst fullt fokus hela matchen. Nickebo lär vara storväxta.
På onsdagen spelas även Trekanten-Fågelfors. Fågelfors är i en svacka och förlorade förra veckan både i cupen och i serien. Återstår att se om man kan ta sig samman här, eller om den negativa trenden fortsätter. Det är en viktig match för båda lagen om man vill ha med toppen att göra redan under seriespelets första fjärdedel. Eftersom Fågelfors är lite ojämnt så kan man mycket väl gå och vinna här.

På torsdag tar Madesjö emot Överum. Förra säsongen skilde det två divisioner mellan lagen då Madesjö spelade i elitfyran och Överum i femman. Det lär inte spela någon större roll här. Om Överum kan upprepa sin andra halvlek mot Mönsterås så bör man ha goda chanser. Madesjö har inte gjort mål på två matcher. Kan det lossna här?
Samma dag möts Timmernabben och Hultsfred. Timmernabben har en uppåtgående trend efter den tuffa starten, och det skulle inte förvåna mig om de tar ännu en seger här mot ett Hultsfred som verkar rejält försvagat jämfört med förra året.

Ett intressant toppmöte blir det mellan IFK Oskarshamn och Blomstermåla. Oskarshamn har imponerat stort i seriens inledning och frågan är om Blomstermåla har något att sätta emot här. Spelar man på sin högsta nivå så har man förstås en chans. Vinner Oskarshamn så är man redan 6 poäng före Blomstermåla.

På fredagen spelar så VSGF/JAIK och Smedby. Virserum/Järnforsen har hittills imponerat genom att ta poäng och vinna matcher där andra lag i huvudsak har fört spelet. Mot Smedby, som har svårt att göra mål, bör man ha goda chanser att ta nya poäng.
Tipset
Lite i skymundan av det dramatiska seriespelet så pågår Mönsteråsbloggens tipstävling, som efter en trög start nu ändå verkar locka några tippare varje vecka. Välkommen med ditt tips. Här följer mitt.
Onsdag

Mönsterås-Nickebo 3-1
Mönsterås har hittat ett vinnande spel, samtidigt som man vet att varje match kräver hårt arbete. Tror på ännu en vinst.

Trekanten-Fågelfors 2-3
Tror faktiskt att Fågelfors tar sig samman och vinner. Laget kan betydligt bättre än man hittills visat.
Torsdag

Madesjö-Överum 1-2
Svårtippat, men Överum var inte så dåliga i andra halvlek senast. Chanstvåa.
Timmernabben-Hultsfred 2-1
Timmernabben kämpar sig till sin första hemmaseger.

IFK Oskarshamn-Blomstermåla 2-1
Oskarshamn verkar starka och vinner knappt.
Fredag

VSGF/JAIK-Smedby 2-1
Virserum/Järnforsen verkar spela klokt och vinner hemma.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Här kommer mitt tips för omg 4.

Mönsterås-Nickebo 4-1
Trekanten-Fågelfors 1-2
Madesjö-Överum 0-2
Timmernabben-Hultsfred 1-1
IFK Oskarshamn-Blomstermåla 3-1
VSGF/JAIK-Smedby 2-0

Mvh
Magnus J MGOIF

Anonym sa...

Hejsan!
Mönsterås-Nickebo 2-1
Trekanten-Fågelfors 3-2
Madesjö-Överum 2-1
Timmernabben-Hultsfred 2-1
IFK Oskarshamn-Blomstermåla 4-2
VSGF/JAIK-Smedby 3-1

Hälsn. Dakiller

Anonym sa...

Hej Jonny!

Mönsterås-Nickebo 2-1
Trekanten-Fågelfors 2-0
Madesjö -Överum 1-1
Timmernabben-Hultsfred 2-1
IFK O-hamn -B-måla 3-1
VSGF/JAIK -Smedby 3-0

Hälsn. Christer J

Anonym sa...

Mönsterås-Nickebo 2-0
Trekanten-Fågelfors 1-3
Madesjö-Överum 1-2
Timmernabben-Hultsfred 1-1
IFK Oskarshamn-Blomstermåla 3-2
VSGF/JAIK-Smedby 2-2

/R