14 maj 2013

Försnack och tips inför omgång 5 av div 4 NÖ

Femte omgången
Det har blivit dags att beakta den femte omgången som spelas onsdag-fredag. Gula kort, avstängningar, skador och liknande som påverkar startelvorna smyger sig på. Redan nu kan det börja visa sig om en trupp är för smal. Och för vissa lag blir det första matchen på naturgräs.

Onsdagens match spelas mellan Hultsfred och Mönsterås, dvs botten mot toppen. Hultsfred imponerade inte mot Timmernabben, men man får akta sig för formuleringar som kan leda till underskattning. Hultsfred hade ett par riktigt bra spelare i den snabbe vänsteryttern Mikael Larsson och den rörlige forwarden Warsame Mohamed Dirie. Den minnesgoda läsaren minns att Dirie spelade för Målilla förra året i just den match där Målilla slog Mönsterås. Bäst att GIF har bra koll på honom. Mönsterås saknar avstängde Johan Lagström och vem som tar hans position vet jag inte. Oskar har jag inte sett på ett tag, annars skulle ju han säkert klara det utmärkt. Erik Olsson har jag inte heller sett på några matcher, fast han är väl mer yttermittfältare i första hand. Matchen i Hultsfred innebär också gräspremiär för Mönsterås. Och för att det inte ska bli ett bakslag så krävs det samma laddning, fokus och ödmjukhet inför uppgiften som tidigare. Med det i beaktande vill jag ändå påstå att Mönsterås har ett gyllene tillfälle att skaffa sig en gynnsam position inför kommande omgångar.

På torsdagen väntar tre matcher. Blomstermåla tar emot Trekanten i ett intressant möte på övre halvan där båda lagen just nu står på 9 poäng. Jag tycker Blomstermåla känns lite hetare.
Fågelfors möter Timmernabben i en match som är viktig för att markera riktningen. Fågelfors måste snart börja vinna om man vill få kontakt med övre halvan i tid och inte behöva förlita sig på en exceptionell vinstsvit. Timmernabben har visserligen vunnit två matcher i rad, men jag tror Fågelfors har mer att ge och att Nabben kan få det tufft här.

Smedby bör ha stärkt sitt självförtroende i och med segern mot VSGF/JAIK senast, och det kan behövas när IFK Oskarshamn står för motståndet.
På fredagen spelas två matcher. Nickebo tar emot Överum på hemmaplan. Nickebo är det bästa laget jag har sett GIF möta i år, så jag förstår inte hur det gänget kan ha noll poäng. Det måste ha gått troll i bollen. Överum är inte alls så dåliga om de har sina bästa spelare med. Men här tar Nickebo sin första seger, även om laget har förlorat några spelare den sista tiden.

VSGF/JAIK möter  Madesjö. Och jag vet inte riktigt vad man ska tro här. VSGF/JAIK brukar väl inte förlora två hemmamatcher i rad. Men Madesjö har hittat en stabil defensiv som det verkar.
Tipset

Välkommen att lämna ditt tips. Så här ser mitt ut.
Onsdag

Hultsfred-Mönsterås 1-3
Mönsterås är det bättre laget och har man koll på ett par duktiga anfallare i Hultsfred så blir det seger.

Torsdag
Blomstermåla-Trekanten 2-1
Blomstermåla känns lite bättre och lite mer viljestarka.

Fågelfors-Timmernabben 3-1
Tror Fågelfors tar sig samman och vinner här.
Smedby-IFK Oskarshamn 0-3
Man ska inte underskatta Smedby, men Oskarshamn bör vinna om man inte vill förlora mark i toppen.

Fredag
Nickebo-Överum 3-1
Tror Nickebo tar sin första seger här.

VSGF/JAIK-Madesjö 1-1
Målsnålt kan det bli och troligen delad poäng.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att det finns någon som bloggar om Mönsteråsfotbollen. Önskar dock mer om damfotboll :)

Jonny sa...

Du har rätt i att herrarna får lite mer uppmärksamhet i år med både försnack och eftersnack, medan damerna "bara" får referat. För ett par år sedan fick damerna mest uppmärksamhet. Det är mycket svårare att hitta information om damlagen. Mönsterås är väl ett undantag där, men många andra lag hittar man nästan inget om, så då blir det svårt med försnacken. Och så finns det några bortamatcher för damerna som är 12-15 mil bort som kan bli svårt för mig att klara av både tidsmässigt och ekonomiskt. Men försnack ska jag försöka komma igång med även för damerna. Personligen har jag lika stort engagemang för damfotbollen som herrfotbollen.

Anonym sa...

Hej
Här kommer mitt tips för omgång 5.

Hultsfred-Mönsterås 0-2
Blomstermåla-Trekanten 2-1
Fågelfors-Timmernabben 3-0
Smedby-Oskarshamn 0-4
Nickebo-Överum 2-1
VSGF/JAIK-Madesjö 2-1

Mvh
Magnus J MGOIF

Anonym sa...

Hultsfred-Mönsterås 0-1
Blomstermåla-Trekanten 2-2
Fågelfors-Timmernabben 2-1
Smedby-Oskarshamn 1-3
Nickebo-Överum 3-0
VSGF/JAIK-Madesjö 0-1

Hälsn. Dakiller

Anonym sa...

Tja :)

Hultsfred-Mönsterås 0-2
Blomstermåla-Trekanten 2-2
Fågelfors-Timmernabben 1-0
Smedby-Oskarshamn 1-3
Nickebo-Överum 1-1
VSGF/JAIK-Madesjö 2-1

/R

Anonym sa...

Hej Jonny

H-fred - Mönsterås 0-3
B-måla - Trekanten 2-1
Fågelfors- Timmernabben 2-2
Smedby - O-hamn 0-3
Nickebo - Överum 3-0
VSGF/JAIK - Madesjö 1-1

Hälsn. Christer J (M-ås Gif)