23 maj 2013

Försnack och tips inför omgång 7 av div 4 NÖ

Det är lite för tätt mellan matcherna nu samtidigt som jag har mycket annat att göra, så tyvärr hinner jag inte med någon specialare inför derbyt. Men ett kort försnack ska det bli. Men först en kort sammanfattning av sjätte omgångens tips.

Sammanfattning av sjätte omgångens tips
Som alla kan notera så ser tipstabellen inte ut som den brukar. Mönsteråsbloggarn ligger inte i topp längre, och jag ska reda ut hur det kunde bli så konstigt.

Eftersom Överum-Hultsfred spelas först den 25 juni så kan jag bara skriva in fem matcher i tipsredovisningen. Jag kompletterar med den sjätte matchen när den spelats. Men eftersom alla har tippat seger för Överum i den sista matchen, så kan vi redan nu utse omgångens segrare. Och vinnare blev Dakiller som har fem rätt av fem och dessutom 1 resultaträtt. Mycket imponerande. Och det är ju bara att tillstå att han därmed passerar Mönsteråsbloggarn i toppen. Därefter följer Mönsteråsbloggarn, som trots allt är på väg upp ur en mindre svacka, på 4 rätt och 1 resultaträtt. Sedan kommer R och comebackande D Wesslund med 4 rätt. Magnus J hade 3 rätt och 1 resultaträtt. Christer J hade 2 rätt och 2 resultaträtt.
 
Omgång 7
Omgångens hetaste match från mitt perspektiv är derbyt och den tidiga seriefinalen mellan Blomstermåla och Mönsterås. Båda lagen vann i sjätte omgången, dock utan att spelet imponerade.  Blomstermåla är svårslagna hemma och Mönsterås måste höja sig ett par snäpp och ligga i närheten av sin maxnivå för att ta poäng här. Men VSGF/JAIK slog Blomstermåla i Blomstermåla tidigare och Timmernabben var nära att ta poäng i måndags. Så här finns trots allt goda chanser. Vad jag har hört så är tyvärr både Idris och Ako Eliassi bortresta på fredag. Återstår att se om det stämmer eller om det är falsk ryktesspridning inför matchen. Är det sant så är det förstås inte bra, men truppen är ändå så pass bred och kvalitativ nu att det bör gå vägen ändå. Det är ju inte GIF som har pressen på sig, och det tror jag faktiskt kan vara en viktig faktor i ett derby. Om man ger allt och offrar sig så tror jag det kan bli seger. Fantastiskt roligt ska det i alla fall bli. Mer än så vill jag inte spekulera. Men visst...inte så många tror på GIF imorgon och då brukar det ju gå bra.

Samma dag möts VSGF/JAIK-Trekanten. Trekanten vann senast knappt mot Smedby, medan VSGF/JAIK verkar vara i en stor svacka. Men ska det vända så kan det mycket väl göra det här.
Smedby tar emot Timmernabben och det är också en oviss och svårtippad match. Båda lagen förlorade snöpligt senast. Viktigt för Timmernabben att vinna här för att hålla bottenlagen ifrån sig.

Hultsfred möter Nickebo. Jag var ju lite motvalls före säsongen och trodde till skillnad från de flesta andra att Nickebo inte skulle vinna serien. Men så här illa som det ser ut nu trodde jag inte det skulle gå. Här bör man hur som helst ta en trepoängare.
På lördag tar Fågelfors emot Överum. Fågelfors har inte gått igång som förväntat, kanske delvis beroende på skador. Överum började bra med två segrar, men har nu förlorat tre matcher i rad. Hur det här ska sluta är svårt att sia om. Överum verkar beroende av att få ha sin bästa startelva. Fågelfors är inte lätta att tas med hemma på Hyltamalm.
Avslutningsvis möts två lag med positiva trender – Oskarshamn mot Madesjö. Oskarshamn imponerar och verkar stabilt, och Madesjö har blivit bättre och bättre sedan premiären. Tror ändå Oskarshamn vinner, men det kan finnas anledning att utfärda en liten skrällvarning för Madesjö om Oskarshamn har en av sina sämre dagar.

Tips omgång 7
Välkommen med ditt tips. Här ger jag en ledtråd om hur det slutar.
Blomstermåla-Mönsterås 1-2

VSGF/JAIK-Trekanten 2-1
Smedby-Timmernabben 1-2

Hultsfred-Nickebo 1-3
Fågelfors-Överum 2-1

Oskarshamn-Madesjö 2-1
För den som missade tipset i omgång 1 vill jag också ge chansen att tippa den återstående matchen i den omgången mellan Hultsfred och VSGF/JAIK som spelas den 27/5.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jonny!
Blomstermåla-Mönsterås 4-1
VSGF/JAIK-Trekanten 1-2
Smedby-Timmernabben 1-1
Hultsfred-Nickebo 1-2
Fågelfors-Överum 2-0
Oskarshamn-Madesjö 3-1

Hälsn. Dakiller:)

Anonym sa...

Hej hej

Blomstermåla-Mönsterås 2-1
VSGF/JAIK-Trekanten 1-1
Smedby-Timmernabben 2-1
Hultsfred-Nickebo 0-2
Fågelfors-Överum 1-2
Oskarshamn-Madesjö 3-0


Matchen den 27:e. Hultsfred - Vsgf/Jaik 0-2

/R

D.Wesslund sa...

Hejsan

Blomstermåla-Mönsterås 3-0
VSGF/JAIK-Trekanten 2-2
Smedby-Timmernabben 2-3
Hultsfred-Nickebo 0-4
Fågelfors-Överum 3-1
Oskarshamn-Madesjö 4-1


Matchen den 27:e. Hultsfred - Vsgf/Jaik 0-3


Vänligen
D Wesslund

Anonym sa...

Matchen den 27:e. Hultsfred - Vsgf/Jaik 1-2

Hälsn. Dakiller

Anonym sa...

Hej

Här kommer veckans tips.

Blomstermåla-Mönsterås 1-2
VSGF/JAIK-Trekanten 1-1
Smedby-Timmernabben 2-1
Hultsfred-Nickebo 1-3
Fågelfors-Överum 2-2
Oskarshamn-Madesjö 4-1

Matchen den 27:e
Hultsfred-VSGF/JAIK 1-2

Mvh
Magnus J MGOIF

Anonym sa...

Hejsan !

Blomstermåla-Mönsterås 1-2
VSGF/JAIK -Trekanten 1-2
Smedby -T-nabben 1-1
Hultsfred -Nickebo 0-2
Fågelfors -Överum 0-2
IFK O-hamn -Madesjö 3-0

Hälsningar Christer J (M-ås GIF)

Anonym sa...

Visst är det skönt med en rättvis seger.
Du gissade 2-1 men till fel lag. Bik äger.