26 maj 2013

Mönsterås förlorade knappt i Hyundai Cup

Kvartsfinal i Hyundai Cup
Hyundai Cup har kommit fram till kvartsfinalerna och på ett regnigt och kylslaget IP tog Mönsterås, som spelar i div 3, emot division 2-laget Emmaboda. Hemmalaget ledde länge med 1-0, men i matchens slutskede kunde Emmaboda vända genom två snabba mål. Tyvärr spelades matchen samtidigt som Mönsterås derby mot Blomstermåla. Men damernas tränare Erik Jonsson har varit vänlig att skriva ett referat som kan läsas nedan. Gästskribent idag alltså. Jag skrev också ihop några rader för Lokalbollen som kan läsas
här. Men nu över till Eriks referat:

Vi ställdes mot Emmaboda som till vardags spelar i division 2. Med andra ord en inspirerande uppgift för vårt unga och hungriga division 3 lag. Vi pratade innan matchen om att våga ta kampen och inte vika ner oss i närkampsspelet.

Emmaboda startar matchen med en högre intensitet i passningsspel och rörelse vilket ger dom ett övertag. Vår backlinje spelar dock väldigt bra och tvingar Emmaboda till att ta avslut långt utifrån. Första halvlek präglas mycket av försvarsspel från vår sida, vilket vi gör mycket bra.

Eftersom Hyundai Cup använder sig av bonusstraffar (1 per division) valde vi att lägga vår straff precis innan pausvilan. Lina Agebjörn stegade fram och la en kvalitetsstraff och därmed var 1-0 ett faktum.

I paus pratade vi om att försöka hitta rätt med passningar och försöka låsa fast bollen uppe hos forwards så vi kan flytta fram och på så sätt etablera mer av ett anfallsspel. Vi gör en bättre andra halvlek spelmässigt och har mer av ett eget spel. Vi har ett par lägen där vi kan göra 2-0 men tyvärr lyckas vi inte med det.

Ledningen står sig fram till minut 70 där Emmabodas forward avlossar ett skott utifrån som är otagbart för Anna-Lena i målet. Deras 2-1 mål kommer strax efter och är givetvis blytungt för oss. Vi har dock ca 15 minuter kvar av matchen och vi försöker få till en kvittering genom att gå upp på 3 forwards. Detta lyckas inte utan domaren blåser av matchen och vi är därmed ute ur Hyundai Cup 2013.

Hela laget gör en jättematch och som tränare är jag mycket glad över arbetet vi lägger ner för varandra på planen. Roligt också att se Laila Eliassi som kommer in istället för Lina Anderberg (bortrest) på högerbacken och spelar vårdat och kontrollerat. Agebjörns mittbacksspel är av den högre skolan. Moa Persson löper frenetiskt hela matchen och borde ha fått avgöra. Anna-Lenas målvaktsspel var fantastiskt.

Sammanfattningsvis gör vi ett mycket bra cupspel där vi är ett av 16 lag i Småland kvar. Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans. Det är inte i medvind draken lyfter utan i motvind.