20 maj 2013

Sjätte raka segern och fortsatt serieledning för GIFHadi Mustafai i nickduell. Utmärkt även idag.
Sjätte raka segern
Segertåget Mönsterås GIF fortsätter tuffa på, även om motorn hackade lite ibland denna afton. På måndagskvällen tog laget i alla fall sin sjätte raka seger genom att besegra Fågelfors med 1-0. Men något skönspel var det inte och det var nära att Fågelfors hade norpat en poäng i matchens slutskede.
Mönsterås piggast och tar ledningen
Mönsterås startade matchen piggast med snabbt kantspel och bra inspel i straffområdet, men utan att det resulterade i några riktigt heta chanser. Men i den 11:e minuten lyckades Idris Eliassi, hårt träng av tre Fågelforsspelare, ändå få till ett inlägg som Denis Halilkanovic mötte med pannan så att bollen seglade in bakom målvakten. En smakstart för Mönsterås.

Fågelfors får hörnor
Strax därefter fick Fågelfors en frispark i bra läge alldeles utanför straffområdet, men ”Sture” (Zlatko Alkic)slog bollen rakt i Mönsteråsmuren. Fågelfors hade svårt att skapa chanser, men jobbade till sig en handfull hörnor varav de flesta plockades ner av hemmalagets målvakt Kawar Betkari som var trygg i luftrummet. Annars ska man förstås akta sig för att ge ett lag som Fågelfors hörnor. Det brukar ofta betyda mål i baken.
Fler chanser för Mönsterås
Mönsterås anföll snabbare och hade en tiominutersperiod första halvtimmen där endast bristande effektivitet och fint målvaktsspel från Sebastian Gustafsson höll Fågelfors kvar i matchen. I slutet av halvleken hade Mönsterås återigen möjligheter att utöka ledningen, men några bra skott av Ako Eliassi gick just utanför eller täcktes i sista stund av Fågelforsspelare.

Sänkt spelkvalitet
I andra halvlek sjönk spelkvalitén dramatiskt och matchen utvecklade sig till ett ställningskrig där inte många bollar hittade rätt adress. De få möjligheter som skapades första halvtimmen stod Mönsterås för genom ett par snabba omställningar, men det saknades fokus i det sista momentet.

Fågelfors hade så långt varit väldigt trubbigt framåt. Martin Rannemalm vann visserligen en hel del på mitten och forwarden Sture lurade hela tiden på topp men föll väldigt lätt de gånger han fick chansen, och han fick aldrig domaren med sig. Jag påstår inte att ”Sture” föll på eget grepp, men jag tror inte att en orutinerad spelare hade fallit alla de gånger han föll.
Fågelfors trycker på sista kvarten
Men med kvarten kvar började Fågelfors rulla boll som man är van att se laget med tempo och fyndigt passningsspel. Bortalaget tog över och tryckte på för en kvittering mot ett tröttkört Mönsterås som ändå lyckades hålla undan.

Mönsteråsbloggen kommenterar
Mönsterås gjorde en av sina sämre matcher för säsongen, men skapade flest kvalitativa chanser. Kanske hade man omedvetet fredagens derby mot Blomstermåla i huvudet och några spelare som hade två gula kort höll uppenbarligen igen i närkamperna, vilket förstås sänkte energin. Det blev också några onödiga dribblingar i uppspelsfasen, där man kunde ha spelat enkelt. Men i alla fall- det är förstås imponerande att vinna även de där matcherna där spelet inte fungerar fullt ut. Utmärkt! Extra plus till Denis Halilkanovic, Sebastian Karlsson och Kawar Betkari i Mönsterås. Denis gör en utmärkt säsong. Sebastian oerhört nyttig. Kawar kanske inte sattes på några superprov, men imponerade ändå på alla dessa hörnor som Fågelfors hade.
På fredag väntar tidig seriefinal mot Blomstermåla. Vem hade kunnat tro det innan säsongen började!?

Det skadedrabbade Fågelfors fortsätter ha det tungt och får nu sikta in på att undvika bottenstriden. Tar man med sig spelet man visade sista kvarten så kan det nog snart bli poäng igen.

 
 


Inga kommentarer: