28 maj 2013

Ska fler träd bort vid stationsområdet?

Som Mönsteråsbloggen tidigare har berättat så har det sågats ner ett antal vackra träd i Mönsterås den senaste tiden, bland annat vid Pionjärgatan, Kyrkogårdsgatan och Allégatan (läs här). Som en konsekvens har landskapet förfulats dramatiskt, vilket också många har påtalat. I vissa fall har det säkert handlat om sjuka träd, men enligt en initierad källa har det inte varit så vid alla trädfällningar.

Nu har jag fått information om att det imorgon (onsdag) skall fällas två friska träd i stationsområdet. Exakt vilka träd det handlar om vet jag inte, men det bör ju vara de större träd som inte ingår i själva allén. Jag åkte ner och fotograferade de misstänkta träden, för imorgon är alltså risken stor att de är borta. Ledsamt att kommunen inte är mer informativ och motiverar alla trädfällningar. I de fall det handlar om friska träd tror jag inte man har folkligt mandat.

Är det här ett av de träd som ska bort vid stationsområdet? Troligen inte.

Eller är det kanske det här vackra trädet som motorsågen ska ta hand om? Nja, det lär få stå kvar.

Kommer det här inte lika gamla trädet att klara sig? Vad jag har hört är det detta och ett till som ska bort pga önskemål från en boende på Storgatan.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Om det är trädet vid pizzerian så förstår jag att det sågas ner.

Jonny sa...

Varför det? Det är vackert, ger mysighet och fin skugga.