4 maj 2013

Summering av omgång 3 i div 4 NÖ

Tog sina första poäng
Tredje omgången är spelad och några lag kan i alla fall hämta andan då de tog sina första poäng. Som Smedby och Madesjö som spelade 0-0. Madesjö verkar naturligt nog ha prioriterat försvarsspelet efter premiärförlusten med 1-8. För sedan har man bara släppt in ett mål. Å andra sidan har man inte gjort något mål sedan premiären, vilket även gäller för Smedby.

Timmernabben tog också sina första poäng borta mot topptippade Nickebo genom vinst med 1-0. Det var starkt.  Nickebo har fått en besvärlig start med tre raka förluster.
Trekanten smyger med
Hultsfred lyckades inte ta sina första poäng, utan förlorade hemma mot Trekanten med 2-0. Trekanten har därmed 6 poäng och smyger med strax bakom tabelltoppen.

Oskarshamn imponerar
I toppen ångar IFK Oskarshamn på. Den här gången besegrades Fågelfors med klara 3-0 efter hat trick av Amar Zubcevic. Jag är lite förvånad att Fågelfors inte hade mer att sätta emot. Antingen är Oskarshamn ruggigt bra, eller så är Fågelfors ojämna. Tycker man har en trupp för bättre resultat än vad de tre inledande omgångarna visar.
Blomstermåla förlorade
Blomstermåla förlorade överraskande hemma mot VSGF/JAIK med 2-3. Ska man tro referaten så har VSGF/JAIK nu tagit poäng två matcher i rad där motståndarna har dominerat ganska kraftigt spelmässigt. Det tyder på bra taktiskt sinnelag och effektivitet.

Mönsterås har tre raka segrar
Nykomlingsmötet vann Mönsterås över Överum med 4-2 efter en strålande första halvlek. Mönsterås har därmed tre raka segrar, medan Överum trots allt har 6 poäng mer än de flesta trodde.
Mönsterås verkar trivas som outsider och är ett av utropstecknen så här långt. Rent psykologiskt är man i en drömsits. Som nykomling kan ingen egentligen förvänta sig att man ska rada upp segrar. Så Mönsterås har ju liksom allt att vinna i varje match. Jag har ju sett laget några år och det är fantastiskt roligt att se hur spelarna har fått mogna och utvecklas år efter år, samtidigt som man klokt har vävt in nyförvärven. Och det måste vara roligt för tränarna Lindeborg och Elvö att forma det här laget som man gör. Vän av ordning kanske menar att Mönsterås ännu inte har mött de förväntade topplagen. Men jag tror inte man kan resonera riktigt så i år. Nickebo, som många tippade i toppen (inte jag), har 0 poäng. Överum som förväntades komma hjälplöst sist (av mig) har 6 p och Mönsterås som förväntades ta några ströpoäng under resans gång har full pott. Nä, glöm det där med bättre och sämre lag just nu. I den här serien kan alla lag vinna eller förlora när som helst.

Målsnitt och skytteliga
Målsnittet sjunker lite för varje omgång, men är ändå riktigt bra. 2,8 mål blev det i tredje omgången, vilket kan jämföras med 3,3 i omgång två. Antingen blir det färre mål i takt med att man börjar spela på naturgräs, eller så är det så att försvarsspelet börjar sätta sig.

Skytteligan ser ut som följer: Amar Zubcevic (IFK Oskarshamn), 6 mål, varav 2 straffmål, Jimmy Gullquist (Överum), 4 mål, Martin Lindqvist (Mönsterås), 4 mål.
Tipset
Tredje omgången visade sig bli ganska svår med flera bortasegrar vilket betydde stor spridning på tipparnas resultat. Vinnare blev nykomlingen R som ensam hade 4 rätt. Starkt premiärtips på Mönsteråsbloggen. Sedan följer förra veckans vinnare Magnus J som satte 3 rätt och ett rätt resultat. Trea kom Mönsteråsbloggarn med 3 rätt. Sedan följer de andra med alltifrån 2 till 0 rätt. Nedan ser vi ställningen efter 3 omgångar. Vissa kom in i tipstävlingen i tredje omgången, vilket förklarar att de ännu har låg totalsumma. Men än finns alla chanser att komma ifatt.


Inga kommentarer: