2 juni 2013

Det höll på att bli 20 onödiga mil - flyttad dammatch

Sedan länge hade jag planerat att åka till Vimmerby idag och se Mönsteråsdamerna spela match i div 3 NÖ. Men när jag av en ren slump råkade gå in på Vimmerbys hemsida för att se om de skrev något inför matchen, så fick jag se att matchen är flyttad till 5 juni. På Smålands FF och på Mönsterås hemsidor anges dock fortfarande 2 juni som matchdag 2 timmar före angiven matchstart.

I normala fall litar jag på det som står när SmFF och Mönsterås har samstämmiga uppgifter. Det var således ytterst nära att jag hade satt mig i bilen och susat iväg drygt 20 mil i onödan och därmed också förlorat ett antal timmar.

Det är inte första gången som man ändrar datum för dammatch väldigt sent, utan att informationen uppdateras. Det är synd, och ger en känsla av att med damfotboll kan man göra lite hur som helst. Ibland spelar man inte heller på de fotbollsplaner som anges på SmFF, vilket kan innebära att man missar en del av matchernas början. På vissa bortamatcher serveras inte heller något från kiosken, vilket förstås aldrig hade hänt om herrarna hade spelat. Ett annat fenomen på vissa bortamatcher är oupplåsta toaletter, vilket gör att man får irra runt och leta efter lediga omklädningsrum.

Jag tycker damfotboll är väl så rolig att titta på som herrfotboll, men när det gäller logistiken ligger man ännu långt efter.

Uppdatering kl 10.40: Nu har Mönsterås uppdaterat sin hemsida med rätt datum. Smålands FF anger fortfarande 2/6 kl. 11.00.

Inga kommentarer: