26 juni 2013

Matcher under min frånvaro

Jag har alltså varit bortrest i 12 dagar och hälsat på svärmor i norra Finland. Det blir säkert något inlägg om detta framöver. Men det betyder också att jag har missat en herrmatch och två dammatcher.

Herrarna spelade 2-2 borta mot Trekanten i den sista matchen för vårsäsongen. Hade någon före säsongen sagt att Mönsterås skulle ta en poäng borta mot topptippade Trekanten så hade väl en och annan skakat på huvudet. Men som serien har utvecklat sig har man ju som Mönsteråsare blivit lite bortskämd och förväntar sig hela tiden segrar. Men det är viktigt att bevara perspektivet. Mönsterås måste kämpa om varje poäng och jag tycker en poäng mot Trekanten med ett par av de bästa spelarna borta är klart godkänt. Jag återkommer snart med en artikel om vårsäsongen, som trots lite poängtapp på slutet ändå innebar långt mer än vad som var rimligt att realistiskt förvänta sig.

Damerna vann först över Åseda med 4-1 och jag fick ett referat av tränare Erik Jonsson som via lätt redigering av Lokalbollens Kim Ahlqvist kom ut på just Lokalbollen. Därefter blev det storseger mot Tjust med 10-0, vilket förstås imponerar. Jag var faktiskt lite orolig för att Tjust skulle kunna störa Mönsterås lite, men den oron var ju helt obefogad. Vinner man nu mot Hult om några dagar så smyger man med bakom Hjorted/Totebo inför höstsäsongen. Även här kommer vårsäsongen att summeras.

Inga kommentarer: